TUGAY CAN / YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Tunç Soyer başkanlığında toplandı. Komisyonda tüm önergelerin oybirliği ile kabul edildiği meclis toplantısında konuşan Soyer, ‘Türkiye’nin bu uyuma ihtiyacı var’ dedi. Meclis toplantısında ayrıca İZSU faaliyet raporunun tekrar görüşülmesine karar verildi.

‘TÜRKİYE’NİN BU UYUMA İHTİYACI VAR’

Komisyonlardan ve Başkanlıktan gelen tüm önergelerin oybirliği ile kabul edildiği meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu uyumlu çalışma için tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Umuyorum ki bu uyumlu çalışma yıl boyunca devam etsin. Ülkemizin bu uyuma ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarının canlı olarak yayınlanması hakkında konuşan Soyer, “Büyükşehir Belediye Meclisimiz şeffaflık örneği göstermiştir.” dedi.

SOYER’DEN 19 MAYIS RİCASI

Soyer ayrıca Başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesi sırasında 19 Mayıs’’ın 100. Yıl kutlamaları hakkında da Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan çalışmalarını Cuma gününe kadar yetiştirmelerini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına konuşan Meclis üyesi Nilay Kökkılınç ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in doğum gününü kutladı. Soyer’in ‘Altmış yaşına gelmişiz. Kutlanacak çok da bir şey yok aslında’ sözleri ise Büyükşehir Meclisi’nde gülüşmelere yol açtı.

AKP VE CHP GRUBU BİRLİKTE ÇALIŞACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar ile ayrıca Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak komisyonu'nda Belediye Meclisi üyesi iki ismin yer almasına karar verilmişti. AKP grubu ve CHP grubu komisyon için  farklı isimleri önerdiler. Cumhuriyet Halk Partisi adına konuşan Meclis üyesi Nilay Kökkılınç “Birlikte çalışmalarını uygun buluruz.” ifadesi kullanmasının ardından komisyona bir AKP’li bir de CHP’li Belediye Meclisi üyelerinin yer almasına karar verildi. Cumhuriyet Halk Partisi Kırmızı Bayrak Komisyonu'na Nazan Dönmez gönderilirken, AKP grubu da aynı zamanda komisyon başkanı olan engelli Belediye Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran ismini önerdi. Karar oybirliği ile kabul edildi.

İZSU FAALİYET RAPORU YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2018 yılı faaliyet raporunun önergesinin gündemde kalıp komisyonda görüşülmesine ve 2018 mali yılı bütçesinin kesin hesapları ile bilançosunun yeniden görüşülmesi oy birliği ile karar verildi.

‘TOPLUMSAL CİNSİYET’ KOMİSYONU ÖNERİSİ

Büyükşehir Meclisi’nde ayrıca Cumhuriyet Halk Partili Gamze Gül Çamur tarafından Kadın-Erkek eşitliği komisyonunun adının ‘Toplumsal Cinsiyet’ komisyonu olarak değiştirilmesi talep edildi. Komisyon tarafından görüşülecek olan karar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından da olumlu yönde karşılandı.

‘SİZE GÖRE RANTTIR, BANA GÖRE TİCARETTİR’

Aliağa’da bulunan mevcut imar planlarının yenilenmesi gerektiğini savunan MHP’li Aliağa Meclis üyesi Hakan Şimşek ise “Bu planların bir an önce yenilenmesi gerekir. Yatırımcıyı küstürmemek için bu planlamaların acilen yapılması gerekiyor. Eski imar planlarını da bu meclis planlamıştı. Bu size göre ranttır, bana göre ticarettir. Yapan yine yapıyor.” ifadelerini kullandı. Soyer ise “Arkadaşlarımız gerekli notları alıyor. Bugün Aliağa’nın problemlerini çözmemize imkan yok.” şeklinde yanıt verdi.  

Editör: Haber Merkezi