CHP İzmir İl Başkanlığı, milletvekilleri, il yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve Konak Belediyesi Chp Meclis üyelerinden oluşturulan heyetlerle eş zamanlı esnaf ziyaretleri yaptı. Birçok esnaf fahiş elektrik faturalarından, azalan işlerden ve yüksek girdi maliyetlerinden şikayet etti.

“UMUDUNUZU KAYBETMEYİN”

Gerçekleştirilen ziyarette esnafa moral veren CHP İzmir İl Başkanı Yücel "Hiç öyle umudunuzu kaybetmeyin. Her şeyi toparlayacağız. Ekonominin başına damadı ya da gözlerinden ışık saçan vatandaşı değil gerçekten ekonomi biliminden anlayan birini getirirsiniz. Piyasaya güven verirsiniz. Birtakım reformlar yapılırsa dolar zaten düşecek" dedi. Yücel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise, "Gündem elektrik faturaları, hammadde fiyatları, yüksek kiralar ve hayat pahalılığı. Sorunun kaynağı belli, çözümü belli" ifadelerini kullandı. 

“SÖMÜRÜ SİSTEMİNİ BİTİRECEĞİZ”

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ise “Enerji politikalarının yarattığı mağduriyeti dünyanın hangi ülkesiyle kıyaslarsak aradaki üzücü farkı görmüş oluruz. İçinde bulunduğumuz noktada yaşananlar bayrağını seven her vatandaşımız için kahredici bir boyuta ulaşmıştır” dedi

Küçükoğullarından, “Özelleştirilen elektrik dağıtım firmalarının gerçekleştirilen zamlara karşı sergilediği açgözlü tutumu ve adeta bir tek adam klasiği haline gelen sömürü sistemi, bu zor pandemi günlerinde vatandaşın belini doğrultmasına her geçen gün daha da engel olmaktadır, bizler CHP olarak tüm sorunların çözümü için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Alsancak, Güzelyalı ve Çankaya olmak üzere üç bölgede saat sabah 10’da başlayan çalışmanın dondurucu soğuğa rağmen akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi