İZ GAZETE - Can Radyo'ya konuk olan CHP İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır, adaylık başvurusu yapmadığını ancak partinin kendisini aday gösterme hakkının bulunduğunu söyledi.  "Parti görev vermesi halinde heyecanla şevkle görevi üstlenirim" diyen Sındır, Büyükşehir Adaylığı noktasındaki düşüncelerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile paylaştığını duyurdu.

Ocak ayı içerisinde adaylar ilan edilecek. 2004’ten bu yana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimleri için aday olmayacağını açıklamasının ardından  parti içinde birçok ismin adı adaylık için geçiyor. CHP'nin Büyükşehir adayı olarak konuşulan isimlerden biri olan Kamil Okyay Sındır, Can Radyo'da adaylığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sındır, “İsminiz Büyükşehir Adaylığı için geçiyor, aday mısınız? İbre size mi döndü” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İnanarak ve bugüne kadar ki duruşum davranışım sözüm söylemim bu noktada olduğu için rahatlıkla söylüyorum. ‘Vekiller aday olmamalı’ diyenler var. Doğrudur hak da veriyorum. Çünkü neden. Biz 24 Haziran seçimlerinde vekil adaylığı başvurusunda bulunduk. Bu başvuruları Genel Başkanımız, MYK’mız oturup illerin önerilerini de değerlendirerek PM’nin de kararıyla değerlendirip listeleri oluşturdu. Ben de İzmir 2. Bölge 3. Sıra Adayı gösterildim. 3. sıra ama birinci sırada Genel Başkanımız vardı, ikinci sırada Genel Başkan Yardımcımız vardı. Ünal Çeviköz... Sonradan değiştirildi. Benim için listenin üçüncü sırasında olmak onur gurur vesilesiydi. Seçime girdik. Halkımızın önüne çıktık. Oy istedik. Vekil seçildik. 24 Haziran sonrası yerel seçimler için adaylık başvurusunda bulunmayı kendimde hak görmedim. Dosya almadım. Hiçbir girişimim olmadı. Partim beni aday gösterdi halk oy verdi vekil oldum. Ancak bu belediye başkanlığına aday olmamam anlamına gelmiyor. Aday değilim demiyorum. Beni vekil adayı gösteren partim, PM, MYK ve Genel Başkanımız bana ihtiyaç olduğunu düşünürlerse ‘sizinle İzmir Büyükşehir Adayı olarak yol yürümek istiyoruz bizim için doğru aday sizsiniz’ derlerse benim için onur gurur vesilesidir. Heyecanla şevkle bu görevi üstlenirim. Ben adaylık başvurusu yapma hakkını kendimde görmem ama beni aday gösterme hakkı partidedir. Halkın örgütlü yapıları federasyonlar dernekler sendikalar iş dünyası tarım teşkilatları benim Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kente faydam olacağını düşünüp bu taleplerini dile getirirse bu talep karşısında partinin de teveccühü olursa buna hazır olduğumu heyecanla şevkle yapacağımı ifade ediyorum. Akademik geçmişim, meslek odası geçmişim belediye başkanlığı yapmam, plan bütçe komisyonunda yer almış devleti tanıyan biri olarak, yurt dışı yurt içi ilişkilerimle böyle bir görevi belli bir vizyonla İzmir’e değer katacağımı düşünerek seve seve yaparım. Bu düşüncelerimi Genel Başkanımıza anlattım. Başka kimseye gitmedim. Partinin en doğru isimle adayını belirleyeceğini düşünüyorum.Başvuruda bulunmuş herkesin başvurusu kıymetlidir. Aday adaylarının hepsinin kendilerine göre öne çıkan kapasiteleri vardır.”

Editör: Haber Merkezi