Geçtiğimiz günlerde Bergama ve Menemen’I ziyaret eden Serter, “Esnafta hal kalmamış, tarım ekonomisinde dipleri izlemekteyiz. Menemen ovası susuz. Pamuğun yüzde 15’i yanmış durumda. Bütün arazilerimiz ipotekli. Köylü mazot alacak para bulamıyor.İnanmayan arkadaşlarımız gitsinler görüşsünler. Uğramadığımız yer kalmadı. Herkes bir kaos içinde. Bakırçay havzasını gördük inanın kokudan duramıyorsunuz. Özellikle Soma tarafından gelen akarsuyun sanayi atıklarının atılması dolayısıyla leş gibi akıyor. Oradaki akan suyla sebzelerimiz yetişmekte. O sulardan zehir akıyor, oraların durumu çok zor. Kozak’ta çam ağaçları yanmış üretim yüzde 10’lara düşmüş. Hemen Kozak yaylasının dibinde bir altın madeni çıktı. Oradaki siyanürden çıkanlardan yangın kaynaklanmış” ifadelerini kullanarak vatandaşın dertlerini anlattı.

‘MÜCADELE VERECEĞİZ’

Bergama’daki Sümer Fabrikasını hükümetin ele geçirip TOKİ’ye vermek istediğini belirten Serter, “Oranın bir an evvel fakülte olarak aktarılması doğru olunur. YÖK’e söylüyorum, Dokuz Eylül Üniversitesine söylüyorum. Oranın yok olmaması için mücadele vereceğiz. Genel olarak insanlar bir ümit ışığı bekliyorlar. Biz de o ışığı veriyoruz zaten. Halkımız ‘Bir an evvel gelin, bu sürüngenlikten bizi kurtarın’ diyor. Evine ekemek götürecek parası yok köylümüzün. Bundan bir an evvel Türk toplumunu kurtarmak gerek. Pamukçuların primleri daha verilmemiş. Bu insanlara yazık. Bu türlü desteklere köylümüzün çok ihtiyacı var. Tarım Bakanına da ikaz ediyorum. İzmirli. İzmir tarımı bitmiş durumda. Bunun ayağa kaldırılması senin vereceğin desteklere bağlı. İzmir’e dön bir bak” dedi.

DAVUTOĞLU’NA KALMIŞ OLSAYDI BİZİMLE KOALİSYON YAPACAKTI’

İktidar çalışmalarına değinen Serter, “7 Haziran’da iktidar bitti. Davutoğlu’na kalmış olsaydı bizimle koalisyonu kuracaktı. Fakat Tayyip Bey o koalisyon olmaması için her türlü oyunu yaptılar. Eğer hükümet seçilemezse geçici bir hükümetle devam etmesi lazımken o hükümet 1 Kasım’a kadar yönetimi götürdü. Ne tüzük dinlendi, ne anayasa dinlendi. 7 Haziran’ın akıbeti Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan alınmasına kadar gitti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri şanssızlığımız oldu. Belki Muharrem İnce’ye genel olarak biraz daha sistemli çalışmış olsaydık o seçim farklı olabilirdi ama maalesef ki Türkiye’nin kaderi böyleymiş. Her şeyimiz çarçur edildi. Şu anda 0 ile 17 yaş arası çocuklarımız açlık sınırının altında yetişiyor. Türkiye kendine yeten dünyadaki en nadir ülkelerden biri. Önce içimize dönmek zorundayız” şeklinde konuştu.

‘EKONOMİ CANLANACAK’

CHP’nin iktidarlığında bütün problemleri çözeceğini iddia eden Serter, “Türkiye’nin ekonomisi canlanacak. Bunun en yakın örbekleri, İstanbul’da, İzmir’de, Adana’da yereldeyiz. İzmir’de son 30 yıldır varız. Yerel yönetimlerden çok mutlular ki İzmir’de 30 yıldır varız. Kayda geçsin iktidar olunca 1 sene içerisinde Türkiye’yi belli bir noktaya getireceğiz” dedi ve İktidar Kurultay’ını değerlendirdi.

Parti Meclisine giremeyen Tuncay Özkan sorusuna ise Milletvekili Serter, “Delegelerin tercihi bu. Oalbiliyor. Tuncay Bey bu konuda artısı ile eksisi ile sınayacaktır kendini, hayırlısı olsun ona da” şeklinde değerlendirdi.

‘AKP’DEN 60-70 VEKİLİN İSTİFASI CEBİNDE!'

Memleket Hareketi’ni değerlendiren Bedri Serter, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ‘Çok güzel bir çalışma’ dedi ve çok sıcak karşıladı bu hareketi. Onun bu teveccühü benim de fikrimi değiştirdi. Aslında öyle düşünmüyordum. İzmir’e gelirse ve genel merkezden bir katılım çağrısı gelirse yanına gideriz” diye konuştu ve “Bizim partimizde tek adam algısı yok, oradakiler el kaldırır indirir. Bizim partimizde bize sorarlar. Cumhuriyet Halk Partisi özgürlüğün kalesidir. Millet İttifakında çatlağın mümkün olduğunu görmüyorum. Genel Başkanlar çok güzel istişar etmekteler, tabi ki görüş açısı farklı olabilir bu zaten bir zenginlik. Çatırdama AK Parti’de olmakta. Biri Babacan biri Davutoğlu partisi. Aldığım bilgiler ışığında 60-70 milletvekili istifa mektuplarını ceplerinde taşıyor. Bir an evvel partiden çıkıp diğer partilerde görev almak istiyorlar, bunları zor tutuyorlar. Çünkü ne ekonomi kaldı ne tarım kaldı. Bana bu haber geldi” dedi. PKK sorununun da yıllardır çözülemediğini söyleyen Serter, “Şehit olan çocuklarımızın içerisinde Türk’ü Kürd’ü sünnisi alevisi de var” diyerek iktidarın ayrımcılıktan nemalandığını söyledi.

Dış politakayı da değerlendiren Mileltvekili Serter şunları söyledi, “Dış politika duvara vurmuş durumda” yorumunda bulundu. Serter, “Bizim kafamıza çuval geçirdiler. Hiçbirine cevap veremedik, sindik sündük. Böyle bir dış politika olamaz. Diyalog kur dedik. Yeni akılarına başına geldi. Bunların hepsi bizi ekonomik krize adım adım düşmemize sebep. Bizim kedi fare oyunu gibi oynuyorlar. Dış politakadan hiç anlamayan insanlar o işlerin başında. Bu ülkeyi biz korumak mecburiyetindeyiz ama şu anki hükümet ne koruyabiliyor ne kollayabiliyor” Serter, İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül için mesaj vererek sözlerini sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi