CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na İzmir için 2.Çevre yolu ihale planlamalarının Bakanlığa bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaya başladığını ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED sürecine dair halkın katılımı toplantısının yapılacağı haberinin basında yer aldığını anımsattı.

PROJELERİ İHALESİ NE ZAMAN NEREDE YAPILDI?

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP’li Serter, Bakan Karaismailoğlu’na, “5 milyar 283 milyon 49 bin 294 TL'ye yapılması beklenen projenin ihalesi ne zaman ve nerede yapılmıştır?” diye sordu.

Serter şu sorularına da yanıt istedi:

-Söz konusu projenin kapsayacağı Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Kemalpaşa ve Buca yerel yönetimleri başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi bu projeye dair bilgilendirilmişler midir?
-İzmir'in ciddi bir deprem bölgesi olduğu gerçeği ortadayken söz konusu proje için gerekli altyapı çalışmaları yapılmış mıdır?
Söz konusunun projenin 41 kilometrelik bir alanı kapsadığı bilgisi mevcutken, bu kadar kısa mesafenin tamamlanması için Bakanlığınızca 4 yıllık bir süre verilmiştir. Bu süre, hangi kriterlere ve yapılan çalışmalara göre verilmiştir?

Editör: Haber Merkezi