TCDD 3. Bölge Müdürlüğü'nden 2016 yılından beri açılan en az 17 ihaleyi alan Selahattin Baykara'nın, TCDD 3. Bölge Müdürü Ergün Yurtçu'yla beraber okey masasında görüntülerinin basına yansıdığını anımsatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Çıkan haberlerde; 

Baykara'nın son 5 yılda aldığı 17 ihaleden 14 milyon 446 bin 594 TL kazandığı, Baykara'nın, aldığı en az 17 ihaleden 10 tanesini sahibi olduğu Aykar İnsan Kaynakları Temizlik İnşaat Hayvancılık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi üzerinden aldığı, diğer 6 tanesinin ise kendi ismiyle, I tanesinin ise Harun Mühendislik, Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ortak bir şekilde aldığı iddiaları yer almıştır" dedi. 

İHALELER AÇIK VE PAZARLIK USULÜ

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP'li Sertel, yine 2021 yılında yapılan araç kiralama ve hizmet alım işi pazarlık usulü ile gerçekleştiği, diğer 15 ihalenin ise açık usul ile gerçekleştiği, Baykara'nın 2021 yılındaki pazarlık usulü gerçekleşen ihalelerden toplamda 5 milyon 925 bin 102 TL, açık usul ile gerçekleşen 15 ihaleden ise toplam 8 milyon 521 bin 492 TL gelir elde ettiği iddialarını dile getirdi.

YURTÇU'YA SORUŞTURMA AÇILDI MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, "Basına da yansıyan bu iddialar hakkında TCDD 3. Bölge Müdürü Ergun Yurtçu hakkında soruşturma açılmış mıdır?" diye sordu. Sertel şu sorularına da yanıt istedi:

TCDD İHALELERİ AYNI FİRMAYA MI VERİLDİ?

TCDD'nin ihalelerinin birçoğunun aynı firmaya verildiği iddiası doğru mudur? Bu konuda bir araştırma yapılmış mıdır?

Bahse konu isim Selahattin Baykara TCDD İzmir bölge müdürlüğünden kaç adet ihale almıştır ve bu ihalelerin toplam bedeli nedir?

Editör: Haber Merkezi