Cengiz Aldemir/ANKARA - Katıldığı bir televizyon programında konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, halkın uyandığını ve iktidara gerekli dersi vereceğini, bunun için de başta CHP olmak üzere herkesin daha çok çalışması gerektiğini söyledi.

SARAYA ‘BAKAN’LAR

İktidarın eğitimden, sağlığa birçok konuda ülkeye zarar verdiğini belirten Sertel, kabinede görev alan bakanları, ‘Saray’a Bakanlar’ şeklinde isimlendirerek, sekreter benzetmesinde bulundu. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın prompter kazasını hatırlatan Sertel, “ Tek adam bizim gibi candan değil camdan (prompter) konuşuyor. Konuşmayı da başkaları yazdığı için bazen takılıyor, “geri al geri al” diye vitesi bazen geri atıyor. Prompter arıza yapmazsa ne konuşacak onu da merak ediyorum. Genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkamıyor. Televizyon programlarında bile prompter geliyor ve konuşuyor” dedi.

İKTİDARIN KİMYASINI BOZAN…

Halkın Mustafa Kemal sevgisi karşısında iktidarın kimyasının bozduğunu, Atatürk’e hakaret eden insanların ruh sağlığının yerinde olmadığını söyleyen Sertel, “Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmek ne demek ya? Bu ülkenin kurtarıcısı, kurucusu, şanlı bayrağımızın, cumhuriyetimizin, değerlerimizi koruyan bizlere teslim eden insan. Bizi yıkamadılar, şimdi teslim oldular ve onlar da Atatürk’ü konuşuyorlar” eleştirisinde bulundu.

ANADOLU UYANIYOR

Anadolu’nun bazı illerine seyahat ettiğini ve halkta bir umut ışığı olduğu gözlemini paylaşan Sertel, Anadolu’nun uyandığını ve iktidara gerekli dersi vereceğini söyledi. Partisinin çalışmalarını yeterli görmediğini ve ana çekim merkezi olması için daha çok çalışması gerektiğini belirten Sertel, “Ben çalışmaları yeterli görmüyorum. Daha çok çalışmalıyız. Bu bir özeleştiridir. Biz milletvekillerine düşen görev… genel başkanın çalıştığının en az yarısı kadar çalışmalıyız. Belediye başkanlarımızın son dönem çalışmaları çok değerli, halkın içinde çalışmalıyız. Biz iktidara çok yakınız bir adımlık bir mesafedeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

ADIM KADAR EMİNİM

Toplumda Sevgi, saygı, sol ve sadakat eksikliği olduğunu belirten Sertel, CHP’den ayrılıp yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce’nin CHP’nin öz evladı olduğunun ve böyle bir yanlışa düşmeyeceğinin altını çizdi. Sertel, özellikle İzmirlilerin, “ Sayın İnce böyle bir şey yapamaz, yapmamalı. O CHP’nin gençlik kollarında yetişmiş bir neferidir asla öyle bir şey yapamaz ve yapmamalı” gibi telefonlar aldığını söyledi. Sertel, İnce’nin CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olduğunu, yüzde 31 oy alarak alanları doldurduğunu hatırlatarak, “ Sayın İnce’nin ‘”ben bu ruhu başka bir yere taşıyacağım” dediği an, Muharrem İnce için hiç hayırlı bir yol olmayacağı düşünüyorum. Bunu da kendisini çok sevdiğim için söylüyorum. İnce’nin o yola gideceğini hiç düşünmüyorum ve düşünmek dahi istemiyorum. Birbirimize ihtiyacımız var. Sayın genel başkanımızın toparlayıcılığı noktasında İnce’nin ayrı düşmeyeceğine adım soyadım kadar eminim” dedi.

ÖN SEÇİMDEN YANAYIM

Kılıçdaroğlu’nun, “Liderin belirlediği milletvekilleri olmamalı. Milletin vekillerini millet seçmeli ” sözüne destek veren Sertel, parti içindeki ön seçim tartışmaları konusunda Türkiye’de demokrasiyi taçlandırma hedefini koyan CHP’nin kendi içinde de demokrat olması gerektiğini belirterek, “ Ben her zaman ön seçimi savundum ve sonuna kadar savunacağım. Örgüte güvenmek ve siyasi partiler yasasına da girmesi lazım. Kısacası milletin vekili özgür olması lazım.”

Editör: Haber Merkezi