HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay’ın İstanbul Havalimanı işçileriyle ilgili soru önergesi “iç tüzük uygun değil” gerekçesiyle iade edildi. Kemalbay önergenin iade edilmesine tepki gösterirken, “Ben vekil olarak temsilci olarak orada bulunduğumu, subjektif olarak değil objektif olarak gördüklerimi ifade ettim şeklinde dilekçe ile önerge bir kez daha vereceğim” dedi.

‘ÖNERGEYİ GÖZLEMLERİME DAYANARAK YAZMIŞTIM’

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay’ın İstanbul Havalimanı işçileriyle ilgili soru önergesi iade edildi. Önergenin havalimanı ziyaretiyle ilgili ifadeleri gerekçesiyle iade edildiğini aktan Kemalbay, şunları söyledi:

“Ben baskın sabahı kampa girmiştim ve daha sonra iç tüzüğe uygun değil denilerek iade edilen bu ifadeleri gözlemlerime dayanarak yazmıştım: Bu esnada jandarma ve sivil kıyafetli polisler eliyle uygulanan şiddetin boyutları tarif edilemez düzeydedir. Sadece işçiler değil, kamp alanında inceleme yapan milletvekillerine, basına ve işçi sendikalarına da baskı ve terör estirilmiştir. 36 bini aşkın işçinin çalıştığı 3. havalimanında kölelik koşullarını ortaya seren bu talepler karşısında ve iş görmeme eylemine cevap olarak devletin kampı jandarma ablukasına alması, demokratik bir talebin baskıyla sindririlmesi girişimidir.”

‘ÖNERGENİN DİLİNE, İÇERİĞİNE MÜDAHALE EDİLİYOR’

Önergede gözlemlerine yer verdiğini belirten Kemalbay, “Ben objektif olarak gördüklerimi ifade ettim şeklinde dilekçe ile önerge bir kez daha vereceğim. Değişmeyecektir ancak hukuksuzca tutuklanan 3. havalimanı işçilerine sorumluluğum gereği bu şekilde bir kez daha göndereceğim. Meclis’e sunduğumuz önergenin diline, içeriğine müdahale edilmektedir” diye konuştu.

DUVAR

Editör: Haber Merkezi