İZ GAZETE -  İzmir’de Afrin’e yönelik askeri müdahaleye karşı sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan ve 23 Ocak’ta sabaha karşı gözaltına alınan aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Çerkez Aydemir, Çiğli Halkevi Şube Yöneticisi Elçin Dönder ve ÖDP üyesi Fehmi Yaşoğlu’nun da olduğu 17 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 16 kişi serbest bırakılırken HDP’li Kasım Kartal tutuklandı

Savcı aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Çerkez Aydemir, HDP Parti Meclisi üyesi Aydın Çetinkaya, ÖDP üyesi Fehmi Yaşoğlu ve İzmir’de bir kahvede savaşa karşı konuşma yapan Çiğli Halkevi Şube Sekreteri Elçin Dönder’in de bulunduğu 17 kişiyi ifadelerini almadan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden HDP’li Kasım Kartal tutuklandı, diğer 16 kişi ise serbest bırakıldı.

MEMLEKET DİKTATÖRSÜZ KALANA DEK...

Arkadaşlarının serbest bırakılmasından sonra Halkevleri'nden yapılan açıklamada "Memleket diktatörsüz kalana dek haykırmaya devam edeceğiz" denildi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden ise "Barış istemek suç değildir" açıklaması yapıldı. 

Editör: Haber Merkezi