İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi seçim ofisine yapılan silahlı saldırı sonrasında CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı Serdar Sandal seçim ofisinin önünde partililere seslendi.

‘LÜTFEN SAĞDUYULU OLUN’

Sandal, “Suçluların adalete sevk edilmesini istiyoruz. Olmazsa olmazımız bu, yapanlar belli. Vatandaşın tesis ettiği şeyi emniyet birimlerimizin bir an önce gözaltına alıp gerekli adli soruşturmaları yapmalarını bekliyoruz. Bu tüm vatandaşların kanuni hakkıdır. Sizden tekrar rica ediyorum, lütfen sağduyulu olun.” dedi.

Sandal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizi itmek istedikleri alana girmeyin. Biz hukuk devletine, adalete, milletimize inanıyoruz. İstiyoruz ki bu çerçevede meselelerimiz çözülsün. Bizim böyle bir tarzımız yok. Biz gece yarıları milletin önünü kesip, demir sopalarla saldırabilecek kalitede insanlar değiliz. Ve siz insanlık dersi verin lütfen bu insanlara. Sizi tekrar sağduyuya davet ediyorum arkadaşlar.”

“Rica ediyorum, diğer siyasi partinin, AKP’nin herhangi bir aracına, sahada veya alanda çalışacak herhangi bir arkadaşa, MHP’den diğer siyasal partideki arkadaşların siyaset yapma hakkına saygı duysunlar, tek ricam o. Bize koyabileceğiniz en büyük katkı bu.”

“Bu yapılanların tamamı, dün geceden bugüne yapılan bütün işler organize işler. İstiyorlar ki biz de kendileri gibi davranalım. İstiyorlar ki, çatışalım. Bütün arkadaşlarımdan ricam şudur, siyasal süreç bizden yana. Biz halktan yana olan biziz. Türkü, kürdü, Alevisi, Lazı, Çerkesi, sağcısı, solcusu Bayraklıda kilitlendik.”

‘BİZE YAPILANI BAŞKASINA YAPMAYACAĞIZ’

“Adalet ve kalkınma partisinden bize gelen destek birilerini rahatsız ediyor, milliyetçi kesimden bize gelen destek birilerini rahatsız ediyor. İstiyorlar ki biz de onlar gibi çatışalım. Güçlü, haklı, ahlaklı olan biziz. Olduğumuz yerde adam gibi duracağız, herkesin siyaset hakkı var. Herkesin siyasal düşüncesini yayma hakkı var. Bütün arkadaşlarımdan ricam şudur, lütfen insanlık ve tavrınızdan bir gram olsun ödün vermeyin. Lütfen size davrandığı gibi davranmayın. Bürolarını açacaklar, açsınlar-en doğal hakları. Bütün arkadaşlarımız da oradaki siyasal çalışmalarına saygı göstersin. Bize yapılanı bir başkasına yapmayacağız. Zaten bunların zihniyeti belli, zaten toplumu ayırdıkları kadar ayırdılar, böldükleri kadar böldüler. Bu ülke hiç bugüne kadar insanların bugünkü gibi birbirine kinle baktığı bir ortama dönmedi. Ama bunun karşısında yapacağımız tek şey kardeşlik. Siyasal düşüncemiz ne olursa olsun, hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz. İnancımız, etnik kimliğimiz ne olursa olsun Anadolu’nun bize öğretilen insan motifine uygun davranacağız. Kimseye bu anlamda çizdiği senaryonun sonucunu armağan etmeyeceğiz.”

“Sakin olacağız. Bizi yolumuzdan çevireceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Daha güçle, daha inatla devam edeceğiz. Sokak sokak, hane hane milleti ötekileştirmeden MHP’ye, AKP’ye oy veren arkadaşlarımızın evlerini ziyarete devam edeceğiz. Biz çünkü Bayraklıda toplumun tamamına hizmet edeceğiz.

‘ADALET KURUMUNUN GEREĞİNİ YAPACAĞINI BİLİYORUZ’

Konuyla ilgili CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper yazılı bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklama şu şekilde:

Sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkezimiz tarafından Sn. Serdar Sandal’ın partimizin Bayraklı Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildiği 7 Şubat 2019 tarihinden bugüne seçim kampanyamızı derman belediyeciliği üzerine kurduk. Projelerimizi sunduk, yoksulluğu, pahalılığı, işsizliği dert ettik, vatandaşımızın derdine derman olacağımızı anlattık. Kimseyi ötekileştiremeyeceğimizi, siyasi parti, siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin kapımızın herkese açık olduğu ifade ettik.

AK Parti’nin 2014 yılı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Sn. İsmail Sarı’yı, MHP’nin 2009 ve 2014 yılı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Sn. Mehmet Toptaş’ı partimize kazandırdık. Gönül kırmadık, gönül aldık. Sevgi, barış, hoşgörü dilini kullandık, sevgi kazanacak dedik, Mart’ın sonu bahar dedik.

Ancak Bayraklı’da yakalamış olduğumuz bu sevgi, barış, hoşgörü ittifakı bazı odakları son derece rahatsız etmiş olmalı ki 8 Mart Cuma gecesi CHP Bayraklı Gençlik Kolları üyesi genç kardeşlerimize yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından silahlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi. Yaralı 7 arkadaşımız Çiğli Bölge Hastanesi ile Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralanan arkadaşlarımızın tedavileri gerçekleşti, dinleniyorlar.

Bu olayın hemen ardından 9 Mart Cumartesi günü saat 14.30 sıralarında ise, Yamanlar seçim büromuza silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Atılan 3 kurşun sonucu 2 partilimiz yaralanmış ve Çiğli Bölge Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştır.

Tüm bu yaşananların ardından yasal süreç başladı, sonuna kadar takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu provokatif saldırıya karşılık vermemiz beklenmesin. Adalete güveniyoruz, adalet kurumunun gereğini yapacağını, bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenleri cezalandıracağını biliyoruz.

Biz yine sevgiyi, barışı, hoşgörüyü anlatmaya devam edeceğiz. Her kapıyı çalacağız, her sofraya oturacağız, her eli sıkacağız, her vatandaşımızla kucaklaşacağız. Bayraklı’da yakaladığımız sevgi, barış ve hoşgörü ittifakını Bayraklı projelerimizle taçlandırıp daha güzel bir Bayraklı’nın geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi