TUGAY CAN / TUĞÇE KAŞ / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu CHP İzmir İl Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez İzmir’e gelmesi anlamında da büyük anlam ifade eden görüşmede Canan Kaftancıoğlu ve Oğuz Kaan Salıcı önemli açıklamalarda bulundu.

Ziyarette ayrıca Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları Abdül Batur, Burak Oğuz ve Mustafa İduğ da hazır bulundu.

Ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel şöyle konuştu:

“31 Mart’ın ardından yeni bir sayfa açıldı ve korku duvarı yıkıldı. CHP bir umut oldu. Biz bu başarıyı CHP’nin kurutuluş reçetesini yazacağına inanıyoruz ve böyle bir yükümlülüğü olduğuna inanıyoruz. Toplumsal barışın yeniden sağlanması için tek adres Cumhuriyet Halk Partisidir. Yorulmadan dinlenmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağız”

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin ardından ilk defa İzmir’e gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise şöyle konuştu:

“İstanbul’dan İstanbul halkının sevgisi ve selamını sizlere iletmek istiyorum. İstanbul hikayesi diye tabir edilen sürecin mimarı gizli kahramanı Cumhuriyet Hal Partisi örgütleridir. Ne mutlu bizlere ki bu partide inançla mücadelenin içerisinde olduk. Bizler belki görünen yüzleriz ancak asıl gizli kahramanların altını çizmek lazım. Bir diğer mimar Genel Başkanımızı başlattığı sürdürdüğü ve sürekli hale getirdiği anlayışı sayesindedir. Ne yaptıysak hep birlikte yaptık”

Kaftancıoğlu, “77 Genel seçimlerinde bir ön seçim yapılıyor. Bu önseçimden Mehmet Sekiler çıkıyor. İkinci olan arkadaşına diyor ki ‘Senin daha çok dokunulmazlığa ihtiyacın var’ Sekiler il Başkanı oluyor. 17 Haziran 1980 yılında Mehmet Sekiler katlediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin duygudaşlığını açıklaması açısında bunun önemli bir örnek olduğunu düşünüyorum. Ben inanıyorum Trükiye bu karar ve kararlılıkla nefes alacaktır” ifadelerini kullandı.

‘BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ GEREĞİNİ YAPACAK’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Gençlik Kolları kampına katılacağını aktaran Salıcı, “Önümüzdeki dönemde milletvekilleri bir araya gelecek. 31 Mart ve sonrasında 23 Haziran seçimlerinin sonuçlarını değerlendiriyoruz. Bu seçim başarısının nasıl yapıldığını değerlendiriyoruz. Eksiklerimizi ve önümüzdeki iktidar hedefini konuşuyoruz. AKP’nin Türkiye’ye verdiği tahribat ortada. Biz, İyi Parti ve Saadet ile bir araya geldik. 31 Mart’tan önce verdiğimiz tüm sözlerimizi yerine getireceğiz. Belediye Başkanlarımız takibe kalmadan bunun gereğini yapacak. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışından uzak kalmış şehirlere bunu taşıyacağız. Bizim kendimize ve önümüzde koyduğumuz hiçbir mazeret yok”

‘KİMSE AKP’NİN MHP’NİN KONGRELERİNİ MERAK ETMEZ’

Kongre süreci hakkında da konuşan Salıcı, kongrenin takviminin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti:

“Parti içerisinde kongre süreci içerisinde herkesi kucaklayacak bir politika izleyeceğiz. Biz iktidara aday olan bir siyasi partiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi ilk defa parti içerisinde kongre yapan parti değil. Kimse AKP’nin ve MHP’nin kongrelerini merak etmez. Siparişle il başkanı gelir ve gider. Bizim amacımız kazandığımız yerlerde bütün örgüt yapısını kucaklayan ve daha az adayla gerçekleşen seçimlerdir. Biz kongreleri ertelemeyeceğiz. Takvim ile ilgili süreç önümüzdeki günlerde açıklanacaktır” diye konuştu.

KAFTANCIOĞLU SABAH’IN MANŞETİ İÇİN NE DEDİ?

Sabah Gazetesi’nin kendi yardımcılarını manşete taşıması hakkında sorulan bir soruyu yanıtlayan Kaftancıoğlu, “Rant için çalışanlar vardır bir de siyaset yapabilmek için çalışanlar vardır. Siyaset yapabilmek için kendini var etmeye çalışan yardımcılarımı oraya koymaları bataklık medyasının durumunu gösteriyor. Ben yardımcılarımla gurur duyuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi