TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletekili Özcan Purçu, Romanlar tarafından kurulması planlanan siyasi parti başta olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etmekte olan kongre süreci ve kongere sürecinde Romanların temsiliyeti noktasında önemli açıklamalarda bulundu.

Kurulması konuşulan ‘Roman Partisi’ hakkında konuşan CHP’li Purçu, “Makendonya’da ve Bulgaristan’da Romanların kurmuş olduğu çok güçlü siyasi partiler var. Açıklamayı yapan arkadaşları da yakından tanıyorum. Altyapısı planlamadan üç kişi ile yapılan bir hamle. Ancak parti kurmak o kadar kolay değil. Toplumu arkana alırsın, kanaat önderlerini arkana alırsın, finansını hazırlarsın, akil insanlarını toplarlarsın ve buna göre bir yol haritası çizersin.ç Süreçte sadece bir basın açıklaması yapıldı sadece” dedi.

‘CHP’Lİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Purçu sözlerini şöyle sürdürdü; “Romanların Mustafa Kemal’e bağlılığı Selanik’ten gelir. Dolayısıyla bizim partimize bağlılığımız bu noktadan geliyor. Öleceğimi bilsem partimi değiştirmem. Ahde vefa denilen bir şey var. Milletvekili olmadan önce de partiliyim. Milletvekilliğim sona erse de Cumhuriyet Halk Partili olmaya devam edeceğim”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etmekte olan kongre sürecine ilişkin de konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, parti içerisinde Romanları yönetinm kademelerinde daha sık görmek istediklerini ve bunun için kendisinin de mücadele ve uğraş içerisinde olduğunu kaydetti. Purçu, “Romanların parti kurmasına ilişkin durumda en büyük etken aslında üyelikler ile ilgili. Romanların üye yapılmalarına dair yaşanan sıkıntılara tepkiden dolayı böyle bir açıklama yapıldı: Bu konuda ufak tefek sıkıntılar var. Bunlar hem Genel Merkez hem de ilçe ve il yönetimi noktasında çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

‘KAVGA HABERLERİNE ÜZÜLÜYORUM’

Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde Karşıyaka, Bornova ve Menemen gibi ilçe örgütlerinde Romanların delege olmak için yarışın içerisinde olduğunu kaydeden Purçu, “Partimizde kongre süreci başladı. Ancak kavga haberlerine çok üzülüyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin en eski partisiyiz. Kendi içimizde de en iyi özgürlüğü ve demokrasiyi yaşatan bir partiyiz. Ona göre hareket etmemiz gerekir. Bu süreçte biz de Romanlar olarak demokratik yarışın içinde yer almaya başladık. Bu süreçte delege adayı olan arkadaşlarımız var. Önümüzdeki süreçte daha iyi noktalara geleceğiz” ifadelerini kullandı.

‘YÜZDE 70’LERİ AŞTIK’

Purçu ayrıca Romanların CHP’de temsiliyeti noktasında şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz yerel seçimlerde Örnekköy’de bir meclis üyesi adayımız oldu. Son sıralarda olmasına rağmen mahallenin yüzde yetmişinden fazlası Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verdi. Orada rekor bir oy aldık. Demek ki olabiliyormuş. Yüzde 12’lerden yüzde 70’lere çıkan bir oy oranından bahsediyoruz. Demek ki partinin içerisine alırsan bir şeyler oluyor. Türkiye’nin her yerinde bu örnekleri çoğaltmak istiyoruz. Romanlar ne kadar siyasetin içerisinde yer alırsa sorunları o kadar çözecektir diye düşünüyoruz”

Editör: Haber Merkezi