Cengiz Aldemir/ANKARA - Çıkan yangınlarla ilgili İz Gazete'ye konuşan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Tek adam rejiminin ülke yönetimini tamamen kaybettiğini belirterek, "Bunun adına ülke yönetmek deniyor... Öyle mi? Söylenecek çok söz var ama söyleyecek nefesimiz kalmadı" dedi.

KAYYUM ATANAN THK'DA UÇAKLAR ÇÜRÜYOR

Eş zamanlı çıkan yangınların ülkenin ciğerlerini yaktığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, AKP iktidarının HES’lerle, duble yollarla ve dere ıslahlarıyla ülkeyi talan ettiğini, 2 gündür yanan Manavgat'ta da yangın söndürmek için verilen tek uçağın yetersiz kaldığını belirtti. Türk Hava kurumuna Kayyum atayan iktidarın uçakları çürümeye terk ettiği eleştirisinde bulunan Purçu, "Türk Hava Kurumu'na Kayyum atayan tek adam yönetimi, kurumda çalışan tüm pilotları açığa almış, yangın söndürme uçaklarını da çürümeye bırakmıştır. Bugün Manavgat‘ta güneş doğ(a)madı. Gece tüm köyler yandı/yakıldı. İlçe yaklaşık 24 saattir yanıyor.

Yandaşa sağlanan rant uğruna ekolojik yıkıma, yangına, canlıların yaşam alanlarını yok eden politikalara yol açan projelere imza atanlar; Marmaris’teki yangında da aynı hatayı yapmaya devam ediyorlar. Diğer konularda olduğu gibi yangın söndürme konusunda da beceriksizliğini ortaya koyan AKP iktidarı, ülkeyi yönetemediğini bir kez daha gözler önüne sermiştir" sözleriyle tepki gösterdi.

SABOTAJ İDDİALARI ARAŞTIRILMALI

Yangınlarda sabotaj iddialarını devletin acilen tespit edip ortaya koyması gerektiğini söyleyen Purçu, yangınlardan duyduğu üzüntüsünü dile getirerek, şöyle konuştu: " 25 yaşında gencecik pırıl pırıl bir vatan evladı Şahin Akdemir. Marmaris yangınına müdahale eden ekiplere motoruyla içme suyu taşırken hayatını kaybetti. İçimiz yanıyor!

Ah güzel çocuk, ah kaybettiğimiz tüm canlar. Başımız sağ olsun. Antalya Manavgat’ta ki yangında hayatını kaybeden 3 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Daha fazla canımız yanmadan yangınların kontrol altına alınmasını temenni ediyorum. Ormanlarımızın, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın, ormanlarda yaşayan canlıların hesabı sorulmalıdır. Bu konuda hepimiz biriz; tek yüreğiz. Bu böyle bilinsin!"

Editör: Haber Merkezi