Cengiz Aldemir/ANKARA- İz Gazete'ye konuşan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Türkiye'de hukuku, adaleti, insan haklarını yok eden, gazetecilere şiddet uygulayan, ülkeyi yönetemeyen AKP iktidarının, mafya ile işbirliği yapar hale geldiğini söyledi. 

ÜLKE MAFYAVARİ YÖNETİLİYOR

Gazetecilere şiddet uygulayan, hapse atan bir ülkede demokrasinin olmayacağını vurgulayan Purçu, "ne yazık ki ülkeyi yönetmekten aciz olan tek adam rejiminin, bugün mafyavari bir şekilde yönetmeye kalktığını görüyoruz. İktidarın kirli ilişkileri ortaya çıkaran gazetecileri hapse atan AKP, suç örgütü lideri Peker'in iddialarıyla ortaya saçılan kirli ilişkileri her gün ifşa ediliyor. Bu çürümüşlüğe karşı mücadele etmeye hep beraber devam edeceğiz" dedi.

YÜZDE 1 ALDIĞIMIZ YERLERDEN YÜZDE 10 OY ALACAĞIZ

İl gezileri konusunda da bilgi veren Purçu, CHP'nin yüzde bir oy aldığı yerlerde bu seçimde yüzde 10'ların üzerinde oy alacaklarını, Diyarbakır izlenimleri üzerinden paylaşarak, "Diyarbakır ziyaretinde gördüğüm ilgi alaka ve vatandaşlarla sohbetlerimizden aldığım izlenimlerim ve yaptığımız anket sonuçlarına baktığımızda çok mutlu edici bir noktaya geldiğimizi gördüm. Vatandaş AKP iktidarına ateş püskürüyor. Diyarbakır'da Bugün oy alamadığımız yerlerden bugün yüzde 10'ların üzerine çıkacağımıza inanıyorum. Seçimlere İttifaklı gideceğimize göre daha da çok oy alacağımızı görüyorum. En dikkat çekici gözlemlerinden birisi de AKP'ye oy veren illerden bölgelerden oy alacağımıza inanıyor ve görüyorum.Bu ülkenin bütün kazanımlarını fabrikalarını, o milletin milli dedikleri her şeyi satan iktidar milli ekonomiyi, tarımı, eğitimi her şeyi yok etti. Bunlar ne dedilerse tam tersini yaptılar. Merkez 

Bankası'nda para

bırakmadılar milyarlarca dolar borçlandırdılar. Ne yaptıkları belli değil. Bankaları kendilerine bağlayıp hortumladılar" eleştirilerisinde bulundu.

KUR'AN KİTAP DEYİP HAK YİYORLAR

İktidarın havaalanı, otoyollar, şehir hastaneleri, köprüler gibi maliyetinin 50 katı fazla projelerle vatandaşı yıllarca borç batağına soktuğunu, Kur'an kitap deyip hak yediklerini vurgulayan Purçu, "Bakın bu projeleri maliyeti 1 lira ise bunu 10 liradan yaptılar. Beşli çeteye her ihaleyi vererek halk resmen kazıklandı. Biz bu yolsuzlukların peşine düşsek bu yolsuzlukları 20 sen öde bitiremeyiz. her yerde her alanda yolsuzluklar var. Hava yolları'ndan ulaştırma Bakanlığı'na

Milli Eğitimden Ticaret Bakanlığı'na kadar her yerde olumsuzluklar yaşıyoruz. Her yeri resmen parselleyip bölmüşler. Vatandaşın hakkını yiyene zehir zıkkım olsun, burnundan gelsin. Kur'an kitap deyip vatandaşın hakkını yiyorlar yazıklar olsun. Bu yolsuzlukların bu haksızlıkların hesabını bunlardan soracağız" diyerek tepkisini dile getirdi.

HALK ERKEN SEÇİM İSTİYOR

Ülke şartlarının erken seçime dönük olduğunun altını çizen Purçu, halkın erken seçim istediğini   vurgulayarak, "Türkiye AKP iktidarında üretmeyen tüketen bir ülke haline geldi. Paramız bitti, siyasi istikrarsızlık, vatandaşın isyanı hat safhada, konuştuğum ve bütün vatandaşlar "bir an önce bizi bu iktidardan kurtarın" diye yalvarıyorlar. "Ben onlara oy verdim elim kırılsın" diyorlar. Vatandaşın cebinde bir kuruş para kalmadı. Artık Millet acil bir şekilde ivedi bir şekilde erken seçime kendileri dillendiriyor. Yani vatandaşlar erken seçim istiyor. Biz bunları rapor haline getirip Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na sunuyoruz. Yabancı sermaye her şeyini satıp ülkeden gitmiş ve tekrar yatırım yapmayı düşünmüyor. Üretemeyen, adaletten yoksunsun. Vatandaş, esnaf, işçi, memur önünü göremiyor. İnsanları açlık sınırının altında maaşlara mahkum etmişsin. Vatandaş bu yüzden erken seçim diyor. Miyadını doldurmuş iktidar artık ülkeyi uçurma götürüyor" değerlendirmesinde bulundu.

YANLIŞIMIZI GÖRDÜK

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bazı illere gitmedikleri, vatandaşa dokunamadıkları ile ilgili öz eleştirisinde bulunduğu sözleri anımsatan Purçu, iktidarın CHP aleyhinde kara propaganda yaptığını vurgulayarak, "Ben sayın genel başkanıma katılıyorum. Birileri bizim aleyhimizde kara propaganda yapıyor, insanlar bizi bilmiyor, tanımıyor. CHP öyle bir anlatmışlar ki öcü gibi görüyorlar bizi. Şimdi hepimiz ülkeye yazık kendimizi tanıtıyor ve projelerimizi anlatıyoruz. Yanlışımızı gördük. İnşallah CHP iktidarında yaşanan bu çürümüşlüğü sonlandırıp, halkın hakkını, hukukunu koruyacağız ve bunlardan hesap soracağız."

Editör: Haber Merkezi