DERLEYEN: GİZEM TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, İz Televizyonu’nda yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programının konuğu oldu. Yerel ve genel siyasete dair soruları yanıtlayan Polat, çarpıcı mesajlar verdi. 

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayına yönelik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin gündemde olmasına ilişkin konuşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Demokratik olgunluğuyla, Türkiye’yi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandıracak anlamda demokrasiyi özümsemiş, bu milletin yetiştirdiği en önemli siyaset insanlarından biri, erdemli ve azla yetinebilmeyi, kamu kaynaklarını sömürmemeyi, peşkeş çektirmemeyi bizlere öğütleyen bir Genel Başkanımız var. Bu ülkeyi kalkındıracağını, bu milletin onurunu her şeyin üstünde tutacağını gördüğümüz bir Genel Başkanımız var. Ulusal onurumuzu en yukarıya çıkarabilecek bir lider var, Genel Başkanımız… Hiç bir araya gelmeyen siyasal anlayışların, bu milletin refahı ve Türkiye’nin dönüşümü için bir araya gelmesini sağlayan en önemli kişilerden biri Genel Başkanımız… Bu olgunlukla, Türkiye’deki yürek çırpıntılarını ortadan kaldırıp, Türkiye’yi demokratikleştirecek belli yetkilerin artık parlamentoya devredilmesi gerektiğine inanan bir siyaset insanı…  Lekesi olmayan, pırıl pırıl bir Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum. Altılı masa, Türkiye’nin normalleşmesi açısından çok önemli bir masa… Önümüzdeki seçim erdem ile erdemsizliğin, demokrasi ile despotizmin, bir yağma ile yeniden Türkiye düzeninin, ulusal onurun ayaklar altına alındığı bir Türkiye ile dünyada tüm yapılarıyla lider Türkiye’nin savaşı olacak” açıklamalarında bulundu. 

‘MÜŞTERİ DEĞİL’

Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’nin kendi adayını çıkarması durumunda seçime nasıl etki edeceği yönünde değerlendirmelerde bulunan CHP’li Polat, şöyle konuştu: “Biz siyasi partiler, bu çağda istediğimiz kadar seçmeni yönlendirmeye çalışalım, seçmen artık kimsenin müşterisi değil. Seçmen artık ne istediğini bilir halde… Bu, HDP seçmeni için de geçerli diğer siyasi partilere oy vermiş seçmen için de geçerli, bizim partimiz için de geçerli. Yani, siz seçmene istediğiniz mesajı verin, seçmen neyin ne olduğunu net anlıyor. Biz, aykırı düşünceleri yaşatabilecek, sorgulayan insanların var olabileceği mekanizmayı yaratmak istiyoruz.”

‘UYUM ÖNEMLİ’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği için istifa etmesi durumunda partinin yeni il başkanının belirlenmesi sürecinde izlenmesi gereken yol haritasına ilişkin görüşlerini açıklayan Polat, şunları söyledi:

“Sayın Yücel, görevini iyi yapan, hatta gün geçtikçe üstüne koya koya görevini iyi yapan bir İl Başkanımız. Birlikte çalışmaktan keyif aldığımız bir İl Başkanımız. İl Başkanımız, mutlaka kendisi açısından bir değerlendirme yapacaktır, Genel Merkezimiz bir değerlendirme yapacaktır. Bu süreçler, o değerlendirmeler yapıldıktan sonra düşünülecek şeylerdir. İl yönetimimizdeki tüm arkadaşlarımız çok kıymetli, il başkanlığı için adı geçen tüm arkadaşlarımız çok değerli… Hepsi de bu işi liyakat ile yapacak donanıma sahip… Sonuç itibarıyla, örgütte, partide emeği olan bir arkadaşımız İl Başkanımız olur ve onun başkanlığında İzmir’e, Türkiye’ye hizmet etmeye devam ederiz. Çatışmayı değil kucaklaşmayı, durağanlığı değil daha aktif olmayı, herkesle el ele yürümeyi başaran, bir İl Başkanımız var. Aynı şekilde bir il başkanımız olması gerektiğine inanıyorum. Tunç Başkan’ın düşünceleri kıymetlidir. Büyükşehir, bizim amiral gemimizdir. Onunla uyum çok önemli. Genel Merkezimiz de çok önemli… Bizim gönlümüzden geçen, Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı olması… Onun için, terinin son damlasına kadar mücadele edecek bir il başkanımızın olması gerektiğine inanıyorum.”

BAKANLIĞA YEŞİL IŞIK

Önümüzdeki süreç için siyasi yol haritasına dair de açıklamalarda bulunan Polat, CHP iktidarını işaret ederek, “Ben şunu biliyorum; devletin tekrar restore edileceği, devlet mekanizmasının tekrar örgütleneceği süreçte, mutlaka devlet yönetimine katkım olacak, bulunduğum alan itibarıyla… Çünkü hem bulunduğum dış ticaret ve gümrükler alanında siyaset yapan ender kişilerden birisiyim hem de meslekle ilgili siyasi okumayı yapabildiğimi biliyorum. Bununla ilgili elimde milyonlarca veri var, kim ne yapmış, kim ne işlemiş… Bunları biliyorum. Katkı koyabileceğim alan bu… Bununla ilgili Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın, benimle ilgili tasarrufu olup olmayacağını bilmiyorum ama milletvekili olsam da milletvekili olmasam da bu alanla ilgili katkı koyacağım, bakan olsam da bu alanın restorasyonu ile ilgili gece gündüz çalışmak gerektiğini biliyorum. Dolayısıyla, her insan gibi ben de hayalleri olan biriyim. Milletvekili olmak, benim 7 yaşından beri hayalimdi, başka hayallerim de var tabii ki…” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi