ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - 04.03.2019 tarihinde İzmir Barosu'nda aralarında İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, TMMOB İKK, TMMOB ÇMO, TMMOB ZMO, TMMOB KMO, TMMOB ŞPO, EGEÇEP, Ekoloji Kolektifi Derneği, Kıyı Ege Belediyeler Birliği gibi pek çok önemli örgütün olduğu grup bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada İzdemir Enerji Santralı-II İkinci Ünite İlavesi projesi için verilen 19.02.2016 tarihli ÇED olumlu kararının, İzmir 1.İdare Mahkemesi’nin 07.01.2019 tarihli kararıyla iptal edildiği belirtildi ve İzdemir Enerji II termik santralinin mahkeme kararlarına uymayarak faaliyete devam etmesine tepki gösterildi. 

İZMİRLİ VEKİLLERE ÇAĞRIDA BULUNULMUŞTU

Yapılan açıklamada İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, İzmir milletvekillerine de seslenerek "Aliağa’nın çevre karnesinin çıkartılması, alınacak önlemleri araştırmak ve tespit etmek için Meclis Araştırması isteyin" çağrısı yaptı. 

Görüşlerini aldığımız CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, konuyla ilgili hızlı bir şekilde çalışacağını belirterek "Orada yapılacak her türlü mücadeleye katkıda bulunacağım." dedi.

Konuyu Çevre Komisyonu'nda görüşmeye sunacağını söyleyen Polat, konuyla ilgili araştırma önergesi sunacağını da söyledi.

Editör: Haber Merkezi