TUGAY CAN / İZGAZETE - Basın açıklamasına Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başlayan Pekdaş, “Geçtiğimiz hafta Alsancak Stadı ile ilgili bir gündem söz konusuydu. Fakat bizim tek gündemimiz Cumhuriyet Bayramı'ydı. Cumhuriyeti dolu dolu kutlamanın önemini vurgulamak istedik. Cumhuriyet bayramı kutlamalarını bitirdiğimize göre sıra Alsancak Stadı’na geldi.” dedi.

'NİYETLERİ STAD DEĞİL'

Alsancak Stadı konusunun 2014 yılından başladığını vurgulayan Başkan Sema Pekdaş, stadın 2014 yılında kapatıldığını ve 2015 yılı içerisinde de yıkıldığını dile getirdi. “O dönem stadın yerine bir AVM yapılması yönünde bir algı oluşturulmaya çabalandı. Fakat İzmir’in Belediyeleri ve İzmir halkı, Alsancak İzmirdir, İzmir tarihtir, bu kadim şehrin değerlerine ihanet edilmemelidir, burada yeniden stad olmalıdır diyerek İzmir’de güçlü bir kamuoyu oluşturdu.” dedi.

Kanunen her stadyumda otopark olması gerektiğini dile getiren Pektaş, “Biz diğer stadları da inceledik, Antalya stadı 33 bin kişilik, 1200 adet otopark alanı var, Adana Stadı 33 bin kişilik 1400 araçlık otoparkı var, Karaman şehrinde ki stad 14 bin kişilik 417araçlık otoparkı var, Fatih Terim Stadı İstanbul’da, 17 bin kişilik 1650 araçlık otoparkı var, Recep Tayyip Erdoğan Stadı Beyoğlu’nda, 13 bin kişilik, 1600 araçlık otoparkı var. Alsancak Stadında ise bize gelen şekliyle 13 bin kişilik bir stad için 21 araçlık otopark var. Bakanlık düzeyinde Konak Belediyesi şehre ihanet ediyor, ideolojik davranıyorlar diyerek açıklama yapanlar önce geri dönüp diğer stadlardaki durumlara bakmak durumundalar.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Bakanlığın vermiş olduğu projeyi örnek gösteren Pekdaş, “12 bin 934 koltuk için 431 araçlık otopark yapılması gerektiğini zaten kendileri itiraf ediyorlar. Niyetleri stad yapmak değil, manipülasyon yapıp işin içinden sıyrılmak. ” dedi.

'KONAK BELEDİYESİ HUKUKA UYGUN DAVRANMANIN İDEOLOJİSİNİ YAPIYOR'

Gençlik ve Spor Bakanının “Konak Belediyesi ideolojik davranıyor.” iddiasını da ele alan Pekdaş, “Konak Belediyesi diyor ki bu stad kanuna, yönetmeliğe, mevzuata uygun olarak yapılsın. Konak Belediyesi'nin bunu istemesi İzmir için değerlidir, Altay için değerlidir, Alsancak için değerlidir. Çünkü bütün stadlar otoparklı olmak zorunda. Gençlik Spor İl Müdürlüğü suçu Konak Belediyesi'ne atarak, Konak Belediyesi ideolojik davranıyor diyerek işin içinden sıyrılmaya çabalıyor. Konak Belediyesi hukuka uygun davranmanın ideolojisini yapıyor, çünkü Türkiye bir hukuk devletidir, hukuk devletleri hukuka uygun olmak zorunda olan idarelerin olduğu bir devlettir. “ dedi.

Ayrıca yapılacak olan otoparkın kente yarar sağlayacağı fikri üzerinde duran Başkan Pekdaş, “Bu gelir kulübe de şehrin park sorununa da bir çözüm.” ifadelerini kullandı.

'İZMİRLİYLE ALAY MI EDİYORLAR?'

Gerçek niyetlerinin stad yapmak olmadığını sık sık ifade eden Pekdaş, Altay’ın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini, ayrıca 55 Milyon Lira olan ödeneğin yükseltilmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan Stadının da 13 bin kişilik olduğunu fakat 1200 araçlık otoparkının bulunduğunu ifade eden Pektaş, “Alsancak Stadı da 13 bin kişilik, Alsancak Stadı da şehrin ortasında, İzmiriyle alay mı ediyorlar? “ dedi.

'BİZ BU KENTE İHANET ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ'

AKP Genel Başkanının “Biz bu kente ihanet ettik” açıklamasına gönderme yapan Pekdaş, “İzmir gibi kadim bir şehirde yaşıyoruz. Bu kadim şehrin çok eski bir tarihi var, bu tarih üzerinden bir kent kimliği oluşturmak mecburiyetindeyiz. Biz bu kente ihanet etmedik, etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

'İZMİR'E BU STADI BORÇLULAR'

Niyetlerinin stadı yapmak değil, ruhsat verilmedi diyerek kaçmak olduğunu dile getiren Pekdaş “ Ben iddia ediyorum, bizler bu koltukta olduğumuz sürece o stad oraya yapılacak.” dedi. İzmir halkının ödediği verginin ancak beşte birinin karşılığını alabildiğini ifade eden Başkan “İzmir’e bu stadı borçlular.” dedi.

Editör: Haber Merkezi