TUGAY CAN / İZGAZETE - Türkiye 24 Haziran seçimlerine hazırlanırken, Cumhuriyet Halk Partisi’nde önemli isimler de parlamentoya girmek için yola çıktı. CHP’de geride kalan gün sonra eren başvuru maratonu sonunda 100’den fazla partili İzmir’den aday adayı oldu. Genel Merkez’e dosya teslim ederek vekillik için yola çıkan isimler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Danışmanı Çankaya Eski Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın da yer aldığı öğrenildi.

“PARLAMENTONUN KENDİ GÜCÜNÜ ÜRETMESİ GEREKİYOR"

Gazetemize konuşan Bülent Tanık, “Başvuruyu yaptım. Başvuruda da birden fazla seçenek bildirme imkanım vardı. Ankara’da daha önce Belediye Başkanlığı yapmış olduğum Çankaya’nın içinde bulunduğu 1.bölgeden, İzmir’de ise şu an yaşamakta olduğum 2. bölgeden adaylık için başvuru yaptım." dedi.

Ankara’dan veya İzmir’den milletvekili seçilmesi durumunda İzmir’de ki evini taşımayacağını aktaran Tanık, “Memleketin parlamentoya ihtiyaç duyduğu, parlamentonun da kendi gücünü üretmesi gereken dönemi yaşıyoruz. Coğrafi temsil elebette önemli ancak siyasi emeğin böylesine yoğun olduğu dönemde milletvekillerinin tüm Türkiye’yi temsil etmesi gerekiyor. Elbette ki, yoğun olarak yaşadığım, siyaset yaptığım yerle de bir bağım her zaman söz konusu olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi