Meclis başkanlığına verdiği önergesinde nakliyeci esnafının yaşadığı mağduriyetleri Özkan, “Ülkemizin dört bir yanında gece gündüz demeden direksiyon başında görevini yürüten şoför esnafımız otoban, köprü vb. gibi ücretli geçişlerin sağlandığı yerlerden geçerken gerek elektronik sistemlerde yaşanan sorunlar gerekse kart bakiyelerinin yetersiz olması sonucunda bu gişelerden kaçak geçiş yapmış olarak değerlendirilmektedir. Bu durumlarda şoför esnafımıza herhangi bir bildirim ve tebligat yapılmadan 'kaçak geçiş' cezaları uygulanmakta ve şoför esnafımız gecikme faizleriyle birlikte çok büyük miktarda cezalarla karşı karşıya kalmaktadır. Yakıt fiyatlarının yanı sıra geçiş ücretlerinin de çok yüksek olması ve özellikle kamyon, otobüs vb. araçların bazı ücretli yolları ve köprüleri kullanması zorunlu tutulması yanı sıra bu cezaların uygulanması şoför esnafı için büyük mağduriyete neden olmaktadır” dedi.

ÜCRETSİZ GEÇİŞLE İLGİLİ ÇALIŞMANIZ VAR MI?

Bakan Karaismailoğlu’na, “Nakliyeci esnafına zorunlu köprü ve yol geçişlerinin dışında alternatif ve ücretsiz geçiş imkanı sağlanması için bir çalışmanız var mıdır?” sorusunu yönelten CHP’li Özkan, şu sorularına da yanıt istedi:
Kaçak geçiş yapıldığı gerekçesiyle ceza kesilen yol, köprü vb. geçiş ücreti ile kaçak geçiş için kesilen ceza miktarı arasındaki fark ne kadardır?
Kaçak geçiş gerekçesiyle kesilen toplam ceza miktarı ne kadardır?
Nakliyeci esnafına köprü ve otoyol geçiş ücretini ödemeyerek kaçak geçiş yaptığına dair her hangi bir bildirim yapılmakta mıdır?
HGS ve OGS gibi elektronik geçiş sistemlerinde yeterli bakiye olmasına rağmen kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza kesilen nakliyeci sayısı kaçtır?
Bu tür kesilen cezalara kaç itiraz yapılmıştır ve bu itirazların sonuçları ne olmuştur?
Bazı otoyol ve köprülerde elektronik geçiş sistemlerinin bilinçli olarak kullanılmadığı ve şoförlerden nakit ücret talep edildiği doğru mudur?

 

Editör: Haber Merkezi