Cengiz Aldemir/ANKARA - Meclis genel kurulunda konuşan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, geçen bütçe konuşmasında, "Çürüyen her şey gibi bu bütçe de düşecek." dediğini hatırlatarak, “Siz aslında düşüksünüz, düştüğünüzün farkına ilk seçimde varacaksınız, siz şu anda yoksunuz zaten. Berat Albayrak, sarayın en kıymetli meyvesiydi, çürüdü ve düştü” dedi.

Berat Albayrak'ın, bütçe görüşmelerinde olması gerektiğini, "100 milyar doları kime sattın kardeşim? eksi 47 milyar dolara nasıl geldi bu hazine?" sorusuna yanıt vermek zorunda olduğunu kaydeden Özkan, ilk seçimde saray rejiminin düşeceğini söyledi.

ERDOĞAN İLE OLAN ANI

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir anısını paylaşan Özkan, “Belediye başkanı ya da düşmüş ama halk içinde geziyor, ben de Kanal D'yi yönetiyorum, bir gün ziyaretime geldi, cebinden bir beyaz mendil çıkardı, önümüze, masanın üstüne koydu, açtı; mendilin içinde 2 küpe vardı, 1 kolye vardı, 2 de bilezik vardı. Dedi ki: "Gecekondu mahallesinden geliyorum, oradaki kadınlar çıkardı, bunları bana verdiler 'Bizi kurtar.' diye." Ne garip tecellidir, yirmi sene sonra Recep Tayyip Erdoğan o kadınlara çöpten ekmek toplamayı, rızık almayı, pazarlardan döküntü sebze meyve toplamayı reva görmüştür. Büyük sorun buradadır, büyük yıkılış buradadır, büyük çürüme buradadır. Şimdi soruyorum: O Ayşe ablaya, o Fatma teyzeye, o Elif nineye kendisine teslim edilenlerin helalliğini nasıl verecektir? Hadi bu dünya geçti, öbür dünyada nasıl verecektir? "Beni kurtar." diye küpesini, bileziğini, kolyesini sayın Erdoğan'a verdi. O ne yaptı? O, saray yaptı, kendine bunlarla saray yaptı” sözleriyle tepki gösterdi.

TEK ADAM VİCDANIYLA BU MİLLET YÖNETİLEMEZ

Covid-19 salgınında yoğun bakımda yattığını, sağlık çalışanlarının zor koşullarda görev yapan hemşirelere sadece 7 lira fark yatırıldığını kaydeden Özkan, Sarayda 300 danışman, 18 bin lira maaş ortalamayla çalıştığını belirterek, “Asgari ücretliye 3.100 lirayı çok gören bir anlayış, bu 300 adama bu parayı nasıl veriyor, nasıl oluyor bu iş? Bizi değerli kılan üstümüzdeki elbiseler değil, biz vicdanımızla örtülüyüz. Şimdi, ben söylüyorum, kral çıplak, saraydakiler çıplak, vicdanları kör ve sağır. Bu tek adam vicdanıyla bu millet yönetilmez” diye konuştu.

EKMEKTE YÜZDE 8 OLAN KDV, KUMARDA SIFIR

Saraya ayrılan 4 Milyar 39 milyon liranın paranın vatandaşa verilerek, Covid-19’la daha sıkı mücadele edilebileceğini kaydeden Özkan, Sarayın mefruşat ve giyecek harcaması olan 13,4 milyon lirayla uzaktan eğitme erişemeyen yoksul öğrencilerin tablet ihtiyacını karşılanabileceğini söyledi.

Milli Piyango satışında, kumarda KDV’yi sıfırlayan saray rejiminin, temel gıda ürünlerinden KDV alınmasının kabul edilemez olduğunu belirten CHP’li Özkan eleştirilerini şöyle sürdürdü: Ekmeğin ve suyun KDV'si yüzde 8, bebek bezinin KDV'si yüzde 18; hangi vicdanla, hangi saray vicdanıyla kumardaki KDV'yi sıfırladınız? Demirören'e niye yaptınız bunu? KDV neden sıfırlandı arkadaşlar? Sessiz sedasız, bebek bezindeki KDV dururken, evde ruletin, evde barbutun, kumarın KDV'sini nasıl sıfırladınız arkadaşlar? Beni içeri alırken adalet, beni dışarı çıkarırken adalet reformu…Bizim üzerimizden reform yapmayın arkadaşlar. Bırakın bu oyunu. İnsanların özgürlüklerinin üzerinden adaletçilik oynanmaz. Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşmasından aynen okuyorum: "Allah'ın izniyle iktidar olacağız, Allah'ın izniyle bu soygun düzenine son vereceğiz. 5'li çetenin bizim torunlarımızı dahi sömürecek olan bütün bu yatırımlarını kamulaştıracağız ve alacağız. Söz veriyoruz yapacağız."

Editör: Haber Merkezi