CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan yaptığı açıklamada, "Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız Genel Merkezi’mizin çizdiği birliktelik ile kimseyi ötekileştirmeden hem pandeminin önüne geçecek mahalli önlemleri, sağlık çalışanlarımıza yardımları ve halkımızın salgının yaydığı ekonomik krizden etkilenmemesi için gereken tedbirleri aldık.Ancak pandemiye mücadeleyi siyasi ikballerine eş değer tutan bir zihniyet ile yine yeniden karşı karşıya olduğumuz acı gerçeği ile bir kez daha karşılaştık. Dün AKP İktidarının, o iktidarın valilerinin, o iktidarın Rektörleri’nin ve amaçlarının birlik beraberlik içinde kontrolü sağlamak olmadığını; eylemlerinin sağlık çalışanlarını ve personelleri korumak üzere değil tamamen medyayı oyalamak, halkın gözünde Cumhuriyet Halk Partisini ve CHP’li belediyeleri karalamak olduğunu söylemiştim" dedi.

‘PANDEMİYİ SİYASETE ALET EDENLER KİMLER?’

Uyan, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına yer tahsis etme çağrısında bulunmasına yönelik konuşarak, "Bunun nesi kötü? Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü saraydan gelen baskı ile bir kamuoyu açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere hiçbir kurumdan yardım beklemediklerini böyle bir talepleri olmadığını belirtti. Sonuç olarak bu açıklamayla Büyükşehir Belediyesi’nin yer tahsis etmesini aleni bir şekilde reddetmiştir. Daha önce hastane personeline gönderilen kısa mesaj ile tahsis edilen Otel Dokuz Eylül’ün konaklama kapasitesinin dolduğunu, bir süre talep alamayacağını belirtmiştir. Bunun üzerine yardım talebini reddetmek hangi vicdana sığar? Bunun mantığı nedir? Personelin bir kısmını güvenceye alıp geri kalanını boşvermek hangi sisteme sığar? Pandemiyi siyasete alet edenler kimlerdir" diye tepki gösterdi.

‘MİLLET AÇLIĞIN DERDİNDEYKEN ONLAR IBAN ATIYORLAR’

Uyan, Erdoğan'ın başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası'na tepki gösterdi. Ozan Uyan, "Ülkede insanlar her dakika diken üstündeyken işçisi,emekçisi kelle koltukta ekmek parasını kazanmaya çalışırken saraydan millete dua edin çağrısında bulunanlar yetmemiş gibi bir de bu halkın cebindeki paraya göz dikip, halka İBAN numarası atıyorlar. Millet açlığının derdindeyken CHP’li Belediyelerin yardım fonlarına bloke koyuyorlar. Bir de kalkıp ana muhalefet partisini ve onun liderini karalama yapmakla suçluyorlar. 18 yıldır kriz yönetemeyenler ve her krizde beceriksizliğinin bedelini CHP'de bulmaya çalışanlar bu halkı büyük bir felakete sürükledilerinin farkında değiller. Pandemi ile uğraşmak yerine koltuklarını sağlama alıp fukaralık üzerinden yardımlarla siyasal kampanya düzenlemek isteyenler; Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve bugüne kadar memleketteki sadece gerçekleri savunan ve sadece bu memleketin gerçekleri üzerinden politika üreten kurtarıcı ve kurucu iradayi yalan ile ilişkilendirmek hadsizliktir" dedi.

‘HALK GÖZÜNDE YOK HÜKMÜNDEDİR’

Uyan açıklamasını, "Daha dün CHP İl başkanımız Deniz Yücel ve İBB başkanımız Tunç Soyer önderliğinde ilçe belediye başkanlarımız ve Milletvekillerimiz ile toplantı yapıp ortak akıl ile Covid-19 pandemisinin etkilerinin azaltılması için mesai harcayan bir partiye “kutuplaştırıyorsunuz” demek siyaset bilmemezliktir.

Bu ortak akıl ve dayanışmayı, dil din etnik köken farketmeksizin insanların birlikteliğini ve yaşam hakkını savunan CHP Gençlik Örgütlerine taşeron yakıştırması yapmak terbiyesizliktir.  Hele tamamıyla dar siyasal bakış açısı ile yönettikleri, farklı bütün görüşleri içerisinde barındımamayı ele alan ve o ulvi kurumun bütün değerini ayaklar altına alanları örnek göstererek yapılan açıklamaların tümü halk gözünde yok hükmündedir" ifadeleriyle noktaladı.

‘PANDEMİ İLE MÜCADELENİN ÖNDERİ SOYER’DİR’

Sanat fakültemiz de İzmir Büyükşehir belediyemizin yaptıklarını ve yapacaklarını göz ardı edenler ve buradan da kutuplaştırarak bir şey elde etmeye çalışanlar CHP'li gençlerin sağduyusu ve bu memleketteki birlikteliğe olan inancımız karşısında aciz bir şekilde kalacak ve istediklerine ulaşamayacaklardır.

Bilinmelidir ki CHP'li belediye başkanlarımız tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'imizde de pandemi ile olan savaş cephemizde en önde çalışan emek veren mücadele eden belediye başkanlarımızdır. 
Ve bu konuda CHP'li belediye başkanlarımız kendi ilçelerinde bu mücadelenin önderi olduğu gibi İzmir'imizde pandemi ile mücadele cephenin önderi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'dir.

‘PANDEMİYİ SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRENLER CEVABI HALK TARAFINDAN ALACAKTIR’

Tüm İzmir halkının desteğini alarak her türlü provasyona ve engellemelere rağmen doğru müdahaleler ile bu pandemiden en az zararla çıkmamız için mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza küçük siyasi hesaplar ile ikbal peşinde koşanların söyleyeceği tek bir kelime dahi yoktur.
İzmir'imizin Büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer ve 24  ilçe Belediye başkanımız bu lanet virüs ile canla başla mücadele ederken ben ne olacağım kaygısı ile hareket edenler bilmelidir ki o yürekli ve çalışkan insanların arkasında dimdik duran CHP Gençlik Örgütleri vardır!

Dün olduğu gibi bugünde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 24 Belediye başkanımız ile Covid-19 virüsüne karşı tüm mücadeleyi ortak akıl dayanışma ve birliktelik üzerinden İzmir'li hemşerilerimizin sağlığını korumak için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Son olarak buradan iftira ve yalan ile çıkmak isteyenlere karşı “Biz varız ve birlikte başaracağız” demek istiyoruz. Bu pandeminin ötekisinin olmadığı bugünlerde birlik ve beraberliğimizi siyasi şova dönüştürenler dün olduğu gibi bugün de halkın kantarında gereken ağır cevabı alacaklardır.
Saygılarımızla...

Editör: Haber Merkezi