Memleket Partisi İzmir İl Başkanlığı, Genel Başkan Muharrem İnce’nin tüm partilere tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sorunların çözümü için yaptığı “ortak akıl” çağrısına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz okurken, toplantının sonunda gündeme ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Oğuz, '“Bizler dünyanın en güzel coğrafyasında, en verimli, bereketli topraklarında yaşıyoruz. Binlerce yıllık tarımsal üretim tecrübemiz, zengin bitki çeşitliliğimiz var. Dünyanın en stratejik tarım ürünlerinin ana vatanıyız. Buna rağmen bugün hem bitkisel hem de hayvansal üretimde ciddi sorunlar yaşıyoruz. Ne üreticimiz mutlu ne de tüketicimiz mutlu”  ifadelerini kullandı. 

Oğuz, “21’inci yüzyıl Türkiye’sinde ekmek büfeleri önünde oluşan kuyrukları hak etmiyoruz. Marketlerde un, şeker, yağ için oluşan kuyrukları hak etmiyoruz. Bereketli toprakların su ve güneşle buluştuğu, verimli meraların olduğu bu güzel coğrafyada bu yaşananları hak etmiyoruz. Memleket Partisi olarak bitkisel ve hayvansal üretimde yaşadığımız sorunların çözümüne yönelik stratejimiz, yol haritamız hazır. Bu sorunun siyaset üstü bir anlayışla ele alınması ve desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle sorunların çözümüne dair çalışmalarımızı, önerilerimizi tüm siyasi partilerle paylaşmaya, ülkemizin geleceği için ortak aklı birlikte oluşturmaya hazırız. Ülkemizin en yakıcı sorunu olan gıda krizi ve gıda güvenliğini gündeme taşıyan ortak akıl için çağrı mektubumuza sizlerden yanıt aldığımız takdirde, sizi bizzat ziyaret ederek raporumuzu paylaşmaktan mutluluk duyacağız" açıklamasında bulundu. 

'BEKA SORUNU'

Oğuz, daha sonra basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. İzmir’deki saha çalışmaları kapsamında gözlemledikleri tarım ve ekonomi sorunlarına ilişkin gözlemlerini paylaşan Oğuz, “İzmir, Türkiye’nin gözbebeği. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda ülkenin değil, dünyanın en verimli topraklarının olduğu yerlerden... Sadece Ege Bölgesi’nde etkin ve verimli şekilde yapılacak ziraat, Türkiye’nin tarım ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte... Ancak yanlış politikalarla bugüne kadar sürdürülen ziraat ve hayvancılık, maalesef ülkemizi bugün yaşamış olduğumuz koşullara getirdi. Bu olayı artık bir beka sorunu olarak nitelendiriyoruz. Gıda sorunu, insanların en temel ihtiyacıdır. Onun için bu çağrımızı tüm siyasi partilere yapıyoruz. İzmir bu konuda biraz daha Türkiye’nin diğer bölgelerine göre önde olabilir. Ancak sonuçta Türkiye’de yaşıyoruz. Ülkedeki bu gıda sıkıntısının çözüme kavuşturulması lazım. Bununla ilgili yerel yönetimler ve merkezi hükümetin ortak akılla hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. 

'HERHANGİ BİR DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATMADIK'

Partinin geçtiğimiz günlerde yapılan Buca İlçe Kongresi'nde, PM Üyesi olan Divan Başkanı Şeref Albeniz ile Buca İlçe Başkanlığı'na aday olmak isteyen Mustafa Şu arasında yaşanan kavganın hatırlatılması ve ‘Herhangi bir disiplin süreci olacak mı?’ sorusunun sorulması üzerine de Oğuz şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuyla ilgili herhangi bir disiplin süreci başlatmadık. Ancak zaman içerisinde olacak olaylardan birtanesi de bu. İl Başkanlığımıza herhangi başvuruda bulunan partilimiz olmadı. Bunlar olağan şeyler, olur. Siyasi partilerin iç meseleleridir. Yaşamış olduğumuz tatsızlık, dışarıdan yapılmış bir provokasyondur. Memleket Partisi olarak kısa zamanda Türkiye’de çok önemli işler yaptık. 60’ın üzerinde vilayette örgütlendik, İzmir’de de 18 ilçede örgütlenmemizi tamamladık. Hızlı bir şekilde büyüyoruz. Bundan rahatsız olan birtakım kesimler provoke etmek için çaba içine giriyor ancak biz bunu her zaman göğüsleyebilecek güçte ve dirençteyiz. Kısacası, çok da önemsediğimiz bir durum değil."

Editör: Haber Merkezi