İZ GAZETE - 14 Temmuz 2017 yılında 692 saylı Kanun Hükmünde kararname ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden atılan Çağdaş yazıcı sosyal medyadan anlamlı bir paylaşımda bulundu.

Çağdaş Yazıcı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ayrıca  ‘Sessiz sedasız gidenler gümbür gümbür dönemez’ demek için İzmir’de bulunan başbakanlık ofisinin önünde alanda olduklarını hatırlattı. Yazıcı, “Bizi açlıkla terbiye edip ‘yaşayan ölülere’ çevireceğini, matem havasına bürüneceğimizi sananlar, kuyruğu kıstırıp gideceğimizi düşünenler henüz daha OHAL sürerken cenaze töreni gibi değil düğün gibi bir eyleme tanıklık ettiler” ifadelerini kullandı.

‘DEĞİL Mİ Kİ ONUN İÇİN MÜCADELE EDİYORDUK, ÖYKÜ ARİN ‘KARE PANTOLON’ DA YANIMIZDAYDI’

Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"KHK-OHAL-kayyumları defedemedik ama OHAL şartlarında İzmir hatta belki de Türkiye'deki KHK'lara karşı en kitlesel, en canlı refleks eylemi kovulduğumuz iş yerinin önünde örgütledik. Neşemizi de öfkemizi de gösterdik, çıktık yine gerçeği; bizim değil saraydakinin korktuğunu söyledik. Değil mi ki onun için mücadele ediyorduk, ceylanımız Öykü Arin "kare pantolon" da yanımızdaydı... O parklara dönecek, biz bizden gasp edileni geri alacağız"

‘YİĞİTSEN USLANDIR BENİ…’

Yazıcı açıklamasını “İki yıl geçti, belki 12, belki 22 yıl daha geçer. Fikrimiz kanaatimiz değişmedi, değişmez. Yiğitsen uslandır beni..." diyerek sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi