İZ GAZETE - İz Web TV'de yayınlanan Doğan Beyazgül ile İzmir Notları programının konuğu CHP Bornova İlçe Başkan adayı Selma Nalbantoğlu, soruları cevaplandırdı.Adaylığının örgüte nasıl yansıdığı hakkında konuşan Nalbantoğlu, "Epey zamandır partinin değişik organlarında görev yaptım, partinin tabanında tanınan biri olduğumu da gördüm. Şu anki çalışmamızda da bunu samimi olarak görüyorum ve bu duyguyu yaşadığım için çok mutluyum. Birçok partilimin de bu konudaki samimiyetini gördüm" dedi. 

'EN BÜYÜK HEDEFİMİZ CHP'NİN İKTİDAR OLMASI' 

CHP Bornova İlçe Başkan adayı Selma Nalbantoğlu, ilçe başkanı olduğu takdirde yapılacak çalışmalardan bahsederek, "En büyük hedefimiz, AKP'nin yarattığı birçok yıkımı telafi edecek CHP'nin iktidar olması. Sadece seçim dönemlerinde değil, bütün bir zaman boyunca seçmenler ile iletişim halinde olmalı ve partimizi temsil etmeliyiz. Bu konu hakkında ciddi çalışmalar yapacağız" dedi.Nalbantoğlu ayrıca, "Özellikle aktif siyaset yapan partili arkadaşlarımızın aktif olmayan arkadaşlarımızı ikna etmesini sağlamalıyız. Enerjisi binlerle ölçülecek arkadaşlarımızı seçmene ulaştıracak planlar yapmayı istiyorum. Ben örgüte ve örgütlülüğe çok güvenen bir insanım. Hiçbir ayrım olmadan, hiç kimseyi dışlamadan ve hiç kimsenin bize dışlamasına izin vermeden bunu başarmak istiyorum. Her yer daha çok İzmir, daha çok Bornova olsun" dedi. 

'DESTEKLERSE ŞEREF DUYARIM' 

Mustafa İduğ'un kendisini destekleyip desteklemesi hakkında konuşan Nalbantoğlu, "Desteklerse şeref duyarım. Onur duyar ve güç alırım. Ama destekleyip desteklemediğini ya da kimi desteklediğini konuşmayı uygun bulmuyorum. Zaten kendisi de tarafsız olma yönünde. Başkanlarımız mahalledeki sorunları çözmede belediyeye yardımcı olacak ve uyumlu çalışacak ekibin kimse onu seçerler" dedi. 

'HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK' 

Nalbantoğlu, ilçe başkanı olursa belediye ile uyum içinde çalışacaklarını ifade ederek, "Belediyeyle ilişkilerimiz çok güzel olacak. Her şey çok güzel olacak. Başkanımızla kesinlikle beraber çalışacağız, kendisi de çok uyumlu birisi. Uyumsuzluk diye bir şey zaten parti arasında olmaz, anca seçim zamanında olursa minik minik olur" diye konuştu. Nalbantoğlu, kadın aday olmanın avantaj olabileceğinin altını çizerek, "Kendimi kadın aday olarak çok lanse etmedim ama avantajlı olduğunu düşünüyorum. Kadın duyarlılığı ve bakış açısı diye bir şey var. Pek çok kamusal alanda iş yapıyoruz. Bunun da bir katkısı olacağını düşünüyorum. Ataerkil toplumu terse çevirmek için biz kadınlara daha çok iş düşüyor" dedi.

'BENİ DESTEKLEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM' 

Eski CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar'ın kendisini destekleyebileceğini düşündüğünü ifade eden Nalbantoğlu, "Ben kamudan emekli olup partiye üye olmak istediğimde beni Nevzat beye yönlendirdiler. Partide ilk tanıştığım, çok saydığım ve sevdiğim bir insandır Nevzat Kavalar. O konuya gelirsek, Nevzat beyin gönlünün benden yana olduğunu zannediyorum. Kendisinin partimizde çok değerli emeği var" dedi.

Editör: Haber Merkezi