İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir milletvekili Murat Bakan, gazetemizde Ümit Kartal imzasıyla yayınlanan “Flaş iddia: Kılıçdaroğlu’ndan İzmir Milletvekiline yerel seçim fırçası!” haberinin yalan olduğunu iddia etti. Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Bakan, ayrıca gazetemizin haberi ile ilgili yasal yollara başvuracağını söyledi. 

İşte Murat Bakan tarafından, gazetemizin haberine ilişkin yapılan yazılı açıklamanın tamamı;

Basına ve Kamuoyuna,

İz Gazete’de 16 Kasım 2018 tarihinde Ümit Kartal imzalı “Flaş iddia: Kılıçdaroğlu’ndan İzmir Milletvekiline yerel seçim fırçası!” adlı haberin yayınlanması üzerine bu açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Söz konusu yazı tüm yönleriyle yalandır.

Yazıya konu edilen iddiaların tamamı asılsız olup, bilinçli ve maksatlı bir karalama kampanyasının ürünüdür.

Yerel seçim sürecinde aday adayları üzerinde algı yarattığım, ekipleşerek aday adaylarına “Bu iş bizden geçer” şeklinde basınç oluşturduğum kesinlikle yalandır.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yerel seçimler ve İzmir adayları üzerine ne yüz yüze ne de başka bir yöntemle Genel Merkez’de ve/veya başka bir yerde herhangi bir görüşmem olmamıştır.

Gazeteciliğin ve haber yazımının temel ilkelerinden yoksun ve meslek etiğinden uzak olan bu haber için yasal haklarımı kullanacağım.