GİZEM TABAN/İZ GAZETE- Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin il binasının açılışı için İzmir’e geldi. Cumhuriyet Meydanı yakınında bulunan Memleket Partisi İzmir İl Binasının açılışını yapan İnce, binanın önünde otobüsten İzmirlilere seslendi. İnce, açılış öncesinde Kemeraltı’nda esnaf turu yaptı. İnce, açılış programında Ana Muhalefet Partisi CHP ile merkezi iktidarda olan AKP’yi hedef aldı.

AKP’YE ‘LEBALEB’ GÖNDERMESİ

Konuşmasının başlangıcında İzmirlilere ve partililere seslenen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal mesafe uyarısı yaptı. İnce, AKP’ye gönderme yaparak, “Lebaleb kongreler olmasın” dedi.

ESKİ CHP’Lİ BAŞKANA ROZET TAKTI

İnce, açılış programında 20 yıl boyunca CHP’den Menemen Belediye Başkanlığı yapan Tahir Şahin’in Memleket Partisi’ne katıldığını açıkladı. İnce, “Tahir Şahin, Menemen’i 20 sene yönetti, sonra aday yapılmadı ve Menemen’i AKP’ye teslim ettiler” diyerek Şahin’e parti rozetini taktı.

Konuşmasında hem AKP hem de CHP’yi hedef alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

CHP VE AKP’Yİ HEDEF ALDI

"Neden parti kuruyorsun diye soruyorlar. Önce memleketin durumunu anlatayım, parti kurmamızın gerekçelerini anlatayım. Türkiye ekonomisini batırdılar, tarımı çökerttiler, 41 ilde kuraklık tehlikesi var, hükümetten ses yok. Eğitimi beceremiyorlar, sağlıkta aşı olmayanlar var bir de 3 aşı olanlar var. Sanayisi bitmiş, dükkanları kapalı. Memleketin durumu bitmiş. 19 yıldır memleketi yönetiyorlar, her gittikleri yerde Atatürk’le kavga ediyorlar. Ama muhalefet ne yapıyor? Muhalefet ne yapıyor, 20 yıldır yönettiği Menemen’i AKP’ye veriyor. Yargıya kimse güvenmiyor. Böyle bir ortamda gidiyorsun iktidarla anlaşıyorsun. Bir elma şekerine susuyorsun. Yargının bu durumunu meşrulaştırmış oluyorsun. Bir hemşerini HSK üyesi olarak atayacaksın diye yargıyı toptan AKP’ye teslim ediyorsun. Kendine özgüvenin yok, dostlarına güveniyorsun. Böyle siyaset olmaz.

HER SİYASİ GÖRÜŞTEN VATANDAŞA SESLENDİ

Böyle bir ortamda, 20 yıldır AKP’ye oy verip, artık bunlara oy vermeyeceğim diyorsan gel kardeşim senin yerin Memleket Partisi. Biz atadan dededen Atatürkçüyüz, CHP’den başka partiye oy vermiyoruz ne yapalım AKP mi gelsin, zorla CHP’ye oy veriyorum diyenler var. Gel kardeşim, senin yerin de Memleket Partisi. Ben ülkücüyüm ama bu MHP’yi Erdoğan’ın peşine taktılar mı diyorsun. Senin geleceğin yer Memleket Partisi. CHP’ye kızmıştım İYİ Parti’ye gitmiştim ne yapayım mı diyorsun, boşlukta kalma kardeşim gel senin yerinde Memleket Partisi. HDP’ye oy veriyorum ama HDP Türkiye Partisi olamıyor, bir arpa boyu yol almıyor diyorsan gel kardeşim senin yerin Memleket Partisi. Bu düzen değişmez, umutsuzum diyorsan umutlarını tazele yücelt ve gel Memleket Partisi’ne… Bunu birlikte başaracağız. Kötü gidişe birlikte el koyacağız.

‘BİR AYAĞIMIZ ANKARA’DA BİR AYAĞIMIZ WASHİNGTON’DA DEĞİL’

Meydanlarda kavga etmeyeceğiz, onlar bizim düşmanlarımız değil rakiplerimiz. Siyasete nezaketi getireceğiz. Siyasete vicdanı, zekayı getireceğiz. Akıllı siyaset yapacağız. Bizim diğerlerinden farkımız ne? Bizim bir ayağımız Ankara’da bir ayağımız Washington’da değil, bizim bir ayağımız Ankara’da bir ayağımız Brüksel de değil. Bir ayağımız Tahran’da da değil. Bizim bir ayağımız Moskova’da da değil. Aklı, beyni, yüreği, gönlü, Ankara’da olan yurtseverleriz biz.

‘HUZUR, HAKKANİYET VE HUKUK VAADEDİYORUZ’

Bizim partimize destek olanlara sesleniyorum, gönül verenlere sesleniyorum; birinci şartımız, asla sosyal medyada kimseye hakaret etmeyeceksiniz, kimseyi ötekileştirmeyeceksiniz. Birinci sloganımız mavi; yani önce memleket. 3 buçuk tarafı denizlerle çevrili bu memleketi baş tacı yapacağız. Bu memlekete adalet, hukuk, bağımsız yargı lazım. Adalet de yetmez vicdan da alazım. Milet açlıktan ölürken, 100’ün üzerinde müzisyen intihar etmişken sarayda oturmak hukuka uygun olabilir ama vicdana uygun değil. Bunu birlikte başaracağız. İki sloganımız; diş bilemiyoruz işi biliyoruz. Bu ülkeyi hukuka uygun çağdaş bir şekilde yöneteceğiz. Sloganımız belli 3H; huzur, hakkaniyet ve hukuk vadediyoruz.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ İNTERNET SÖZÜ

Bundan 5-10 sene sonra çocuklar iş bulmaya gittiklerinde soracaklar, ne zaman mezunsun pandemi döneminde mi mezun oldun diyecekler. Pandemi dönemindeyse işe almayacaklar. Çünkü kayıp bir nesil geliyor. Bu beceriksizler internet bile veremediler, bilgisayar yok. Beceremedi beceriksizler. Sizlere, İzmir’den söz veriyorum; Memleket Partisi iktidarında öğrenciler öğrenim yaşamı boyunca internete hızlı ve ücretsiz ulaşacak.

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI: MAFYADAN 10 BİN DOLAR MAAŞ ALANI BULALIM

Türkiye’nin haline bakın, mafya yargıya yol gösteriyor. 10 bin dolar maaş alan siyasetçiler var. İzmir’den sesleniyorum; bizim 3 milletvekilimiz bir önerge verdiler. 20 milletvekili lazım işleme girmesi için ama bizim 20 milletvekilimiz yok. Tüm partilere sesleniyorum; temiz siyaset istiyorsanız gelin saraydan para alan şerefsiz kim onu bulalım. Siz yalancı değilseniz iftiracı değilseniz imza atarsınız. Mafyadan 10 bin dolar maaş almak şerefsizliktir. Saraydan para alıp parti kurmak da şerefsizliktir. Ama insanlara iftira atmak da şerefsizliktir. Koltuğa yapışıp oradan insanlara iftira atmayacaksın.

‘İTAAT ETMEYİP İTİRAZ EDENLERİZ’

Biz kimiz? Yola çıktıklarımız, kurucular kurulu üyelerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, bize inananlar, meydanı dolduranlar… Biz kimi biliyor musunuz? İtaat etmeyip itiraz edenleriz. Demokrasiyi, hukuku seçenleriz. Biz Memleket Partisi olarak kenara çekilip maaşını zıkkımlanan insanlar olmayacağız, mücadele edeceğiz. Ve hep birlikte kazanacağız. Sadece muhalefet, eleştirmek değil yol da göstereceğiz.

‘ERDOĞAN’IN EGOSU YÜZÜNDEN MİLYARLAR KAYBEDİYORUZ’

Dolar 10 kuruş arttığında dış borcumuz 45 milyar lira artıyor. Şakası yok. Erdoğan, merkez bankası başkanım diyor o ‘m’ harfi Türkiye’ye milyarlara mal oluyor. Başkanım derken sanki ilçe başkanını kastediyor. Dış yatırımcı, merkez bankasının bağımsız olmadığına inanırsa senin ekonomin düzelmez. Erdoğan’ın egosu yüzünden milyarlar kaybediyoruz. Erdoğan sana sesleniyorum; faizin düşmesini istiyorsan, dövizin çıkmasını istemiyorsan üretimi arttıracaksın, riskleri azaltacaksın, hukuk devleti olacaksın.

3B VE 3D PROJELERİNİ AÇIKLADI

Bizim bir de 3D projemiz var. Dürüst devlet. TÜİK’e güvenen bir devlet. Sayıştay raporlarının saklanmadığı ve dijital bir devlet. Diğer projemiz 3B. Birincisi barışacağız; Alevi ile Sünni’yi barıştıracağız. Kavga mı ediyorlar, hayır. Türk ile kürdü barıştıracak, terörü bitireceğiz. Madenci ile çevreciyi barıştıracağız. Biz mandıra filozofu gibi mi yaşayacağız yoksa o otobüsü, uçağı kıllanacak mıyız? Süt bize yeter diyorsak tamam. Ama telefon kullanmak istiyor muyuz? O zaman sloganımız o maden çıkacak, o çevre korunacak” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’Yİ YÜZDE 90 MAKUL ÇOĞUNLUKLA BULUŞTURACAĞIZ’

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında ana dilde eğitimi sordular. Benim söylemediğim lafları eğip büküp yazmışlar. Cahil insanlar… ‘Ana dilde eğitim demokrasiye aykırı demişim’ bir kere bu yalan. İki, böyle bir cümle kuranın zeka sorunu vardır. Memleket Partisi’nin felsefesi, ideolojisi nettir. Diyarbakır’da ne konuşuyorsan, İzmir’de, Rize’de onu konuşacaksın. Bizim siyasetimiz böyle olacak. Eğitimciler, çocuğun üstün yararı der. Evinde konuştuğun dil mi, çocuğun dışarıda konuştuğu dil mi? Matematiği nasıl anlarsa öyle anlatılsın dedim. Almış, eğmiş bükmüş. Türkiye’de iki kesi var yüzde 5 bu tarafta, yüzde 5 bu tarafta. Bunların biri PKK’ya terörist diyemeyenler. Ötekileri de Kürtleri tanımayan ilkel, çağ dışılar. Ancak yüzde 90 makul çoğunluk var. Biz Türkiye’yi o yüzde 90 makul çoğunlukla buluşturacağız. Hiçbir problemi İzmir’de farklı, Şırnak’ta farklı konuşmayacağız. Biz bu ülkeyi özgürleştireceğiz, birlikte başaracağız” dedi.

‘BİRİNCİ PARTİ NASIL OLUNUR HERKES GÖRECEK’

Önümüzdeki hafta içinde Van, Ağrı, Erzurum il binalarını açacağız. Sonra İstanbul’u açacağız sora dahilimde devam edeceğiz. Bir hafta, 10 gün içinde 48 ilde örgütümüz var. Yaz sonunda göreceksiniz. Bir yaz sonuna bakın sonbahara, bir de yılbaşına bakın. Birinci parti nasıl olunur herkes görecek. Bu milleti 19 senede canından bezdirdiler. Umutları yok ettiler. Gençler yurtdışına gitmek için fırsat kolluyor. Gelecekten umutsuzlar. Biz bu umutları yeniden yeşerteceğiz. Partimizin il binası vatana millete hayırlı olsun.

İLÇE BAŞKANLARI BELLİ OLDU

Memleket Partisi’nin İzmir’deki bazı kurucu ilçe başkanları da belirlendi. Liste şöyle: Dikili- Gökhan Semercioğlu, Menemen-Berna Eğik, Buca-Nizamettin Kalkan, Gaziemir-Nur Dilsiz, Menderes- Abdurrahman Ergenay, Torbalı-Serkan Kesici, Bayındır-Tahir Damlaoğlu, Kiraz-Devrim Çiçek, Urla-İsmail Sever, Seferihisar-İbrahim Yılmaz

Editör: Haber Merkezi