İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bu sabah Türk Tabipler Birliği’ne yönelik yapılan göz altılara tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Grup toplantısında TTB’nin bildirisini okuyarak, göz altılara tepki göstermesinin ardından açıklama yayınlayan Başkan Yücel, “TTB yalnız değildir” dedi.

Yücel’in açıklaması şu şekilde:  "Savaş bir halk sağlığı sorunudur!" bildirgeleriyle, kendilerini insanları yaşatmaya adamış bir meslek örgütünün, içeriğinde tek bir suç unsuru bulunmayan, sadece barış çağrısında bulunarak toplumsal duyarlılıklarını dile getirmesinin, doktorlarımızı terörist ilan etmek için bahane olarak kullanılması kabul edilemez. Demokratik hakların kullanılmasına karşı bu tarz yaptırımlar uygulanmasının, ülkemizi karanlığa sürüklemekten başka kimseye fayda sağladığı görülmemiştir. Barış çağrısında bulunanlara soruşturma başlatarak haksız gözaltılar uygulamak, iktidarın, muhalefeti sindirme, korkutma ve gözdağı verme çabasından başka bir şey değildir. TTB yalnız değildir”

Editör: Haber Merkezi