İZ GAZETE- Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Menderes 19 Mayıs Stadyumu'na kaçak bina diktiğine ilişkin haberleri anımsatan TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, 2009-2019 yılları arasında Menderes Belediyesi tarafından kullanılan stadyumun tahsis kararının iptal edilmesiyle tekrar İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne geçtiğini söyledi. 

İZİNSİZ KAÇAK BİNA

Bazı bölümleri yıpranan ve tadilat yapılması gereken stat için daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yenileme çalışması yapacağına dair açıklamaları aktaran Kılıç, "Bu çerçevede zemini düzeltilen ve tadilatı yapılan stadın giriş bölümüne iki katlı bina inşa edilmiştir. İnşaat yapılırken belediyeye hiçbir başvuruda bulunulmamış ve izin istenmemiştir. Kaçak bina için elektrik ve ruhsat başvurusu da yapılmamıştır" bilgisini paylaştı.

STAT SİYASİ ÇIKAR İÇİN ELİMİZDEN ALINDI 

Konuyla ilgili Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın açıklamasına dikkat çeken CHP'li Kılıç, "Mustafa Kayalar, 'Siyasi çıkar uğruna stadın tahsisi elimizden alındı ve spor alanı girişine iki katlı kaçak bina yapıldı. Projesi ve inşaat ruhsatı bile olmayan bu yapı ile ilgili bize resmi olarak bir başvuru yapılsaydı mevzuata göre izin verilirdi ama devletin bir kurumu, bırakın izin almayı bölgeye gelip gizlice kaçak bina dikmiştir. Konuyla ilgili şikayetler vardır. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ve yasalar gereği buraya işlem yapmak zorundayız' açıklamasında bulunmuştur" dedi.

BELEDİYEYE TAHSİSTEN NEDEN VAZGEÇİLDİ?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na şu soruları yöneltti:

Menderes 19 Mayıs Stadyumu'nun, Menderes Belediyesi'ne tahsis kararının iptal edilerek İzmir Gençlik ve İl Spor Müdürlüğü'ne verilmesinin gerekçesi nedir?

Stadın giriş bölümüne iki katlı kaçak bina inşa edilmiş midir? Edildi ise bu bina ne amaçla kullanılacaktır?

Binanın projesi ve inşaat ruhsatı için belediyeye başvuru yapılmış mıdır? Yapıldı ise ne zaman yapılmıştır?

Binanın elektrik ve su abonelikleri yapılmış mıdır? Yapıldı ise ne zaman yapılmıştır?

Editör: Haber Merkezi