Gizem TABAN/İZ GAZETE- Muharrem İnce’nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi’nin İzmir İl Başkanı olarak görevlendirilen Cüneyt Oğuz, İz Gazete’ye konuştu. Oğuz, yeni görevinden örgütlenme çalışmalarına, Türkiye ve İzmir’deki hedeflerinden izleyecekleri siyaset anlayışına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Oğuz ayrıca, Memleket Partisi ile ilgili ‘CHP’deki küskünlerin alternatif partisi’ şeklindeki algıya ilişkin de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

‘İZMİR’DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ’
Yeni görevine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, “Genel Başkanımız İzmir’e çok önem veriyor. Ve çok önem verdiği kentte beni il başkanı olarak görevlendirmiş olması bana duymuş olduğu güveni gösteriyor. Bu beni çok onurlandırdı ancak bir o kadar da sorumluluğumu artırdı. Ben de bu güvene layık olmak için var gücümle çalışacağım ve Memleket Partisi’ni İzmir’de birinci parti haline getireceğim” dedi.

‘HER GEÇEN GÜN ARTAN BİR İLGİ VAR’
Memleket Partisi’ne yoğun bir ilgi olduğunu belirten Oğuz, örgütlenme çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. Oğuz, “Türkiye genelinde ve İzmir’de Memleket Partisi’ne oldukça yüksek ve her geçen gün artan bir ilgi var. Bundan dolayı son derece mutluyuz. Birçok farklı siyasi görüşten, farklı kesimden insanlar Memleket Partisi’ni destekleyeceklerini beyan ediyor, artık bizimle siyaset yapmak istediklerini dile getiriyor. Özellikle gençlerden yoğun bir ilgi var. Örgütlenme çalışmalarımıza zaten partimizin kuruluşundan önce başlamıştık, şimdi bu çalışmaları daha da somutlaştıracağız ve en kısa zamanda kongrelerimizi yaparak partimizi seçime hazır hale getireceğiz” diye konuştu.

‘ÖTEKİLEŞTİRMİYORUZ’
Partide ana kademeden ayrı olarak kadın kolları ve gençlik kolları olmayacağını belirten Oğuz, “Çünkü biz kadınlarımızı ve gençlerimizi ayırmıyoruz, ötekileştirmiyoruz. Kadınlarımız, erkeklerimiz, gençlerimiz, hepsi bizim için çok değerli. Siyaseti hepsi için hepsiyle beraber yapıyoruz” dedi.

‘İL BİNASININ AÇILIŞINI İNCE YAPACAK’
Oğuz ayrıca, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, haziran ayının birinci veya ikinci haftasında il binasının açılışını yapmak üzere İzmir’e geleceğini belirtti.   

‘HALKTAN VE HAKTAN YANAYIZ’
Memleket Partisi’nin İzmir’de izleyeceği siyaset anlayışına ilişkin konuşan Oğuz, “Halktan ve haktan yana bir siyaset anlayışımız var ve bu anlayışı Türkiye’nin her yerinde etkin kılacağız. İzmir’de de yerel iktidara karşı olaylara bakışımız; halk ve hak olacak. Biz, İzmirli seçmenlerin karşısına iyi bir alternatif olarak çıkacağız. Yerelde de genelde de seçmende karşılığımız olduğunu düşünüyorum. Onların teveccühüyle birinci parti olmak istiyoruz” açıklamalarda bulundu. 

‘TÜRKİYE’NİN ALTERNATİFİYİZ’
‘Memleket Partisi, CHP’deki küskünlerin alternatif partisi’ şeklinde bir algı var. Buna ilişkin değerlendirmeleriniz neler? Bu algı yaratılıyor mu?’ sorusunu yanıtlayan Oğuz, “Böyle bir algı yaratılıyor ancak bu gerçek değil. Gerçek olan tek bir şey var; CHP’nin izlediği siyasetten memnun olmayan, parti içerisindeki ilke ve değerlerin yok olduğunu düşünen ve partinin politikalarında kendini göremeyen insanlar tabi ki bir arayış içerisine giriyor ve bu noktada kendilerine en yakın diğer partilere yöneliyor. Bunlardan biri de Memleket Partisi olabilir ancak biz CHP’nin alternatifi değiliz. Memleket Partisi Türkiye’nin alternatifidir. Bizim hedefimiz Türkiye’yi yönetmek ve yöneteceğiz. Bu anlamda çok iddialıyız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi