TUGAY CAN/ İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleşti.

Meclis toplantısına; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı birinci oturumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile AKP grubu sözcüsü Hüsnü Boztepe arasında dilek-temenni  kısmında yaşanan gerilim hakkında yapılan ‘üslup’ tartışması damga vurdu.

AKP grubu adına konuşan Özgür Hızal, Pazartesi günü yaşanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde istenmeyen hadiselerin yaşandığını söyledi.  Hızal,  “Demokrasiden bahsediyorsak, her şeyden önce kısıtlama doğru bir yöntem olmaz diye düşünüyorum. Bugüne kadar gelinen süreçte bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Dönem dönem tartışmalar olacaktır. Ancak, Hüsnü Boztepe’nin söyleminde bir sorgulama olmadığını söylemek durumundayım. Kimsenin kimseyi sorgulamadığını ve üslupta da bir sıkıntı yaşanmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

Konuya ilişkin konuşan İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin örnek oluşturabileceğini ifade etti. Özuslu, “Burada bulunan dört siyasi partinin temsilcileri bir araya gelerek, usül ve kurallarının doğru bir biçimde uygulanması noktasında bir konsensus oluşturabiliriz. O açıdan mutlaka bunu yapmalıyız. Meclisimizin gündemleri yoğun. Başkanımızın demokrat tavrı ile herkesin sözünü söyleyip, derdini anlatabildiği meclis yaratılıyor. Ben de aynı demokratik tavır sürdürmeye çalışıyorum. Demokrasi; demokrat insanların olduğu ortamda yaşanan bir rejimdir” ifadelerini kullandı.

‘ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meclisin ne şekilde yönetileceği yönetmelikler ile belirlenmiş durumda. Başkanın hangi görevlere haiz olduğu ortadadır. Dolayısıyla dokuz aylık sürece bakıldığı zaman, Soyer’in uzlaşmacı ve hoşgörülü bir meclis yönettiği konusunda kimsenin şüphesi olduğunu zannetmiyorum. Samimiyetinden kimsenin şüphesi olmadığını adım gibi biliyorum. Burası meclis, burada dört parti kentin meseleleri tartışıyoruz. Esas itibariyle olması gereken bu mecliste her şeyi konuşabileceğimiz ortamı yaratmak,  ancak konuşma tarzımız, üslubumuz demokrasinin en iyi örneklerini vereceğimiz bir meclis haline getireceğiz. Herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Ancak Tunç Soyer’in meclisi bugüne kadar yönetişine bakın, elinizi vicdanınıza koyun”  

‘NASIL KONUŞULACAĞINI EN İYİ BİLENLERDENİM’

Nilay Kökkılınç, “Olması gereken şey üslup. Belediye Başkanımız eleştiriye açık bir insan. Sorguya çekmek ve üslupta saygı sınırlarını aşmak doğru değil” şeklinde konuştu.

AKP’li Hüsnü Boztepe ise “Ben tecrübeli bir meclis üyesiyim. Mecliste nasıl konuşulacağını en iyi bilenlerdenim.Kimseyi yargılamak gibi bir niyetim asla olmaz. Ama biz burada meclis başkanımıza bir şeyler sormazsak, meclis üyeliği yapmamızın bir anlamı yok” dedi.

Editör: Haber Merkezi