Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “hırsız var!” diye seslenen Tuncay Özkan, “TBMM’de milletin vicdanı çalınıyor. Gece karanlığını beklediler. Baskınla seçim güvenliğini çalıyorlar. AKP-MHP koalisyonu için demokrasiyi yok ediyorlar. Meclis Başkanı AKP ile MHP’nin gizlice anlaşıp seçim güvenliğini katleden yasayı sabaha kadar geçirme kararı aldığını gece yarısı öğrendi. 12 Mart’ın yıl dönümüne bu yakışır! Sosyal medyadan TBMM’de gece yarısı yaşanan demokratik vicdanı çalma girişimine karşı yardım istiyoruz. Sesimizi Türkiye’ye duyurun. Yardıma çağırıyoruz. Sesimizi duyurun! Mecliste demokrasi katlediliyor.” dedi.‬

Ardından diğer CHP ve HDP milletvekilleri de sosyal medyadan tepkilerini dile getirdiler. HDP’li Ayhan Bilgen “Mühürsüz oy, sandık birleştirme gibi düzenlemeler sabaha kadar meclisten geçirilecek. Seçim 20 ay sonra ise bu telaş niye! İyi uykular Türkiye.” paylaşımında bulundu.

CHP’li İlhan Cihaner ise “Ülkenin geleceğini bu kadar çok ilgilendiren ucube “ittifak” yasası üzerine muhalefet partileri konuşurken, yasayı getiren AKP ve MHP söz haklarını kullanmıyorlar. Çekilmeye dair çok önceden belirttiğim fikrim bakidir.” dedi.

CHP milletvekili Selin Sayek Böke de: “TBMM’de Türkiye’nin güvenli seçim hakkı çalınıyor! dedi.

RED

Editör: Haber Merkezi