İZ GAZETE - Millet İttifakı adayı Tunç Soyer, bu sabah mazbatasını aldı. Soyer Kültürpark’tan sonra Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Meydandaki anıta çelenk koyan Soyer'e CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partililer ve yurttaşlar eşlik etti.

150 yıllık İzmir Belediyesi’nin 35. Başkanı olan Soyer sözlerine bundan büyük gurur duyduğunu söyleyerek başladı. Sözleri sık sık sloganlarla kesilen Soyer, “100 yıl önce Hasan Tahsin ilk kurşunu bu topraklarda sıktı. Dünyanın emperyalizme karşı en büyük zaferlerinden biri burada kazanıldı ve bu zafer taçlandırıldı. Atatürk’e, atalarımıza, bizim için can veren dedelerimize, ninelerimize bu anıtın önünde söz vermek istiyorum. Bu tarihi sorumluluğu üstlenen biri olarak, açtıkları yoldan asla ayrılmayacağım. O asil hedefe, soylu mücadeleye layık olmak için sonuna kadar mücadele edeceğim. Türkiye demokrasiden asla kopmayacak her gün demokrasiyi taçlandırmak için İzmir Türkiye’ye öncülük edecek.” dedi.

Dünya Romanlar Günü’nü de kutlayan Soyer, roman vatandaşları belediye ana olarak kucaklayacaklarını belirtti.

Soyer sözlerini, “Biz İzmir’den Türkiye’ye demokrasi dersi verdik. İYİ Parti ve CHP ittifakı organik bir büyümeydi. Kol kola, sokaklarda, ilçelerimizde beraber çalıştık. Birleşe birleşe kazanıyoruz ve kazanmaya devam edeceğiz. İzmir Türkiye’ye demokrasi dersi verecek. Türkiye, 1 Nisan’dan itibaren değişimi başlattı. Asla gitmeyecekler dediklerimizin gideceğini gösterdik. Türkiye bunun yerelden başlayacağını gördü. Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına layık şekilde demokrasiyle buluşarak muhasır medeniyetler seviyesine hep beraber çıkacağız. Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz.” şeklinde sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi