AYŞE SOYKIRAY - TUGAY CAN / İZ GAZETE - 2014 Yılında partisi tarafından Konak Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen ve seçilen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’ya dosyasını teslim etti.

Yoğun bir kalabalığın katıldığı aday adaylığı açıklamasında vatandaşlar Konak Belediyesi’nden CHP Konak İlçe Başkanlığı’na kadar yürüdü. Göztepe ve Altay taraftar gruplarının da katıldığı aday adaylığı açıklamasında, ‘Emekçiye Yoldaş Sema Pekdaş’, ‘Konak evimiz Sema annemiz sloganları atıldı.

‘YERELDEN SONRA GENELDE DE İKTİDAR OLACAĞIZ’

CHP İlçe Başkanlığının önünde konuşma yapan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu “CHP’nin demokrasi şöleni ve meşalesini yaktığımız ve Anadolu’nun birçok yerine yaygınlaştıracağımız bu demokrasi anlayışını özgürlük ve adalet ile kucaklaştıracağız. Bizim bu dönem yapmamız gereken CHP iktidarını yerelde tüm yurda yaymak. Yurttaşlarımızla birlikte CHP’nin sosyal demokrasi anlayışını benimsetebilmek adına tüm yurda yaymak olacak. Biz şu anda yerelden başlayacak bu enerjiyi genele taşıyacağız, yerelden sonra genelde de CHP olarak iktidar olacağız.” diye konuştu.

'DİĞER PARTİLERİN DEMOKRASİ İDİEALLERİ YOK'

Adaylık dosyasını İlçe Başkanı Gruşçu’ya teslim eden Sema Pekdaş ise, CHP’de herkese adaylık için bir fırsat verilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de başka hiçbir partide demokrasi yok. Demokrasi gibi bir idealleri de yok. Çünkü biz gücümüzü Büyük Atatürk, İsmet Paşa ve silah arkadaşlarından alıyoruz. Onlar cephe cephe savaşarak emperyalist işgale karşı bu ülkenin kurtuluş savaşını verdiler, bağımsızlığımızı kazandılar ve arkasından bir hukuk devrimi gerçekleştirerek bu ülkede insanların özgür olmasını, özgürce, yurttaş kimlikleriyle çalışmasını sağladılar. En önemlisi bir kadın devrimi gerçekleştirirler. Bunun sonucu biz kadınlar hayatın her alanında olduk. Okuduk meslek sahibi olduk yönetici olduk başkan olduk. Ben bu nedenle büyük Atatürk ve onun silah arkadaşları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.” ifadelerini kullandı.

‘KONAK’I DÜNYA PAYLAŞAN KENTLER AĞINA İLAVE ETTİK’

Konak’ta göreve ‘Yürüyelim Konak’ şiarıyla başladıklarını aktaran Pekdaş, “O tarihten beri de Konak’ın bütün sokaklarında cesaret ve kararlılıkla yürüyoruz. Bu cesaret ve kararlılığın eksilmemesi için adayım. Biz Konak’ı dünya paylaşan kentler ağına ilave ettik. Kentin sadece bir marka olmadığını kentte hep birlikte yaşadığımızı ve birlikte sevip korumak ve bu kentin enerjisini ortaya çıkartmak için paylaşmanın dayanışmanın önemi bildik. Konak’ın enerjisini yükseltmek için devam diyorum.” dedi.

‘BÜTÇEMİZİ ADALETLİ BİR ŞEKİLDE KULLANDIK’

Pekdaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu topraklar kadim topraklar, pek çok kültüre medeniyete ev sahipliği yaptı. Biz İzmir’in bu barış dilini bu kültür ve medeniyet kardeşliğini devam ettirmek istiyoruz. Ayrımcılık yapmadan her bölgemize eşit şekilde hizmet etmeye çalıştık. Bütçemizi adaletli bir şekilde kullandık. Adaletli kullandığımız bütçemizden tasarruflar yaptık. Kamusal alanlar önemlidir dedik kamulaştırma yaptık. Hizmetleri daha nitelikli verebilmek için araçlar gereçler aldık. Çalışanlarımızı hiçbir zaman mağdur etmedik. Onlara Türkiye’nin en yüksek ücretlerini ödedik. Bütçemizin kentimizin bereketini ortaya çıkardık. Bundan sonrada üreten ve paylaşan bir Konak için cesaretle ve aşkla yola devam diyorum.”

Editör: Haber Merkezi