ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kocaoğlu, Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk, Emin Çölaşan ve Emin Özgönül ile bir araya geldi. Buluşmada İzmir’in yerel gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Kocaoğlu kendinden sonra gelecek büyükşehir başkanı hakkında ilginç bir değerlendirmede bulundu. Kocaoğlu, büyükşehir adayının siyaseten deneyimli olmasının önemli bir özellik olduğunu vurguladı. Kocaoğlu AKP'nin eski Bakan Nihat Zeybekci'yi aday gösterdiğini hatırlatarak “CHP'nin de İzmir Büyükşehir Belediyesi için en az bu çıtada, bu kıratta bir aday göstermesi lazım. O zaman kimi aday göstereceksin? Partili birisini. Ortaya, milletvekilliği yapmış, kendini kanıtlamış, il başkanlığı görevinde bulunmuş, Parti Meclisi'nde, MYK'da çalışmış, kendini kabul ettirmiş bir profili koymanız lazım. 15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanı, Nihat Zeybekci'nin karşısına çıkarılamaz. Çıkarılırsa hata olur” dedi. Kocaoğlu’nun değerlendirmesi akıllara Alaattin Yüksel’i getirdi.

İZMİRLİ VEKİLLER NE DEDİ?

Kocaoğlu'nun Alaattin Yüksel'i işaret etmesi üzerine gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekilleri önemli değerlendirmelerde bulundu.

Büyükşehir adayı için yapılan kamuoyu araştırmasının Kocaoğlu’nun işaret ettiği adaydan daha önemli olduğunu vurgulayarak sözüne başlayan Tacettin Bayır, gösterilecek adaya herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.

Bayır, Kocaoğlu’nun büyükşehir belediyesi için aday işaret etmesini doğru bulmadığını belirtti. Bayır ayrıca, Kocaoğlu’nun “15 bin nüfuslu ilçenin adayı Nihat Zeybekci’nin karşısına çıkarılamaz” ifadeleriyle ilgili “Soyer’i silmiş oluyor böyle diyerek” dedi.

"BELEDİYE BAŞKANI MISIN, GENEL BAŞKAN MI ?"

24 Haziran seçimleri öncesinde, İYİ Parti'nin seçimlere girebilmesi için Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile geçici süreliğine İYİ Parti'ye geçen 15 Milletvekilinden biri olan Tacettin Bayır, Kocaoğlu'nun yerel seçimler için kurulan CHP- İYİ Parti ittifakını eleştiren çıkışını da tepki gösterdi:  "Belediye başkanı mısın genel başkan mısın? Genel başkan gibi konuşuyor. Genel Merkez yapılacak ittifakların değerlendirmesini zaten yapıyor."

“BU İŞLER TARİF YOLUYLA OLMAZ”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise açıklamasında “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı miras yoluyla kimseye geçmez. Yetkili kurul bir aday belirler. Adaylıktan büyük bir erdemle vazgeçen Kocaoğlu’nun böyle bir şey söylemesine inanamıyorum. Partinin yetkili kurulları bir değerlendirme yapacaktır. Bu değerlendirmede yetkili kurul dışında kimse bunda belirleyici değildir. Aziz bey gönlünden geçen aslanı söylemiştir. Partimiz onu uygun görürse onla çalışırız. Fakat bu işler tarif yoluyla olmaz. Partimizin kurullarının çalışmasına izin vermeliyiz. Bu rolü partimizin yetkililerine bırakalım. Başka işlere soyunmayalım. “ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi