İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Büyükşehir adaylığı için Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kırmızı çizgisi olduğunu ve  bu iki isimden birinin aday olması halinde partiyle ilişkisini kopartacağını söylediğine yönelik Hürriyet’te yer alan  haberle ilgili açıklama yaptı.

Hakimevleri Katlı Otoparkı’nın açılış  töreninde yaptığı konuşmada Kocoağlu  Hürriyet'te yer alan haberle ilgili şunları söyledi:

"Biz bütün aday adayı arkadaşlarımıza aday olmaları yönünde başarılar diliyoruz. Bizim de bu yönde bir katkımızın olamayacağı bir gerçektir. Belediye başkanları toplantısına gittiğimizde Genel Başkan beni çağırdı. ‘İzmir ile ilgili bir çalışma yapar mısın’ dedi. Yaptım. Hazırladım gittim verdim. 2009’da da fikir verdik, 2014’te de fikir verdim. Fikir  vermek ayrı şeydir uygulanması ayrı şeydir. Biz İzmir ölçeğinden bakıyoruz. Onlar Ankara ölçeğinden bakar. MYK’da dengeler vardır. PM’de dengeler vardır. Vekiller arasında dengeler vardır. Bugün 2 arkadaşımız (Tuncay Özkan-Tunç Soyer)  için Aziz Kocaoğlu bunlara karşı çıkmış diye haber çıktı. Hiçbir beyanatım olmadı. Öyle bir beyanatım olmadı. 4 gündür hastaydım. Dinleniyordum. Hiçbir arkadaşımla da bu konularda problemim yok. 15 sene büyükşehir koltuğunda oturan bir insanın fikir beyan etmesinin de son derece doğal olduğunun kabul edilmesi gerekir. ‘Belediye başkanları buna karışmasın. Vekiller genel başkan yardımcıları her şeye karışsın.’ Böyle siyaset olmaz. Belediye başkanları aydan gelmedi. Belediye başkanları hem ilçesinin hem ilinin gerçek sahiplerdir. Hem vatandaşıdır. Hem yöneticisidir. Belediye başkanlarını başka türlü değerlendirmek ‘karışmasınlar’ demek doğru değildir. Aynı laflar yine kulağımıza geliyor. Kimin  ne ektiğini ne biçtiğini bilen belediye başkanlarının en azından kendi ilçesiyle ilgili öneride bulunması doğal hakkıdır.”

GERÇEK GÜNDEM

Editör: Haber Merkezi