TUGAY CAN / İZGAZETE - Yazar İhsan Eliaçık’ın İstanbul’dan çıkışının yasaklanmasının ardından Eliaçık’a destek olmak için kitaplarını İzmir Kitap Fuarı Tekin Yayınevi’nde imzalayan Altıok, “Malesef ifade özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün her türlü özgürlüğün kısıtlandığı bir dönemdeyiz. Bunun en son boyutu da yıllar evvelinden beri uygulanmaması nedeniyle memnuniyet duyduğumuz bi yasak türünün yeniden gündeme alınmış olması. Biliyorsunuz, eskiden sürgünler olurdu. Şimdi de kent hapisleri başladı. Çünkü tutsaklık gündemde. Her türlü tutsaklığı körükleyen bir anlayışın eşliğinde bir seçime de gidiyoruz üstelik. Biz de bugün burada, Ataol Behramoğlu’yla, imza günümüzü İhsan Eliaçık ile birlikte yapmayı ummuştuk. Ama İhsan bey bu engellemeden dolayı bugün İzmir’de olamıyor. Dolayısıyla biz onun kitaplarını da imzalayarak bir dayanışma göstermeye çalışıyoruz. Özgür, eşit ve adil bir Türkiye istiyoruz. En kısa zamanda karanlıkların aydınlanması, aydınlanma devrimlerinin izinde bir Türkiye yolunda adalet ile demokrasi ile buluşmak dileğiyle...” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEDE HER ŞEY SEÇİMLE ALAKALI”

Altiok sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkedeki her şey seçim kararıyla alakalı. Mesela bu hafta mecliste çocuğa yönelik cinsel istismarı önleyici yasa tasarısı gündeme alınacaktı. Seçim ondan da önemli olduğu için o da gündemden çıkartıldı. Bunun yanısıra bir de OHAL gündemimiz var. OHAL rejimimiz olmak üzere. OHAL kalıcı olsun istendiği için bir seçim sürecine gidiyoruz. OHAL’ in kaldırılmasını isteyen, özgürlükleri, demokrasiyi savunan herkesin susturulması devam ediyor.”

“BU ANCAK ORTAÇAĞ’DA OLABİLİR”

Şair Ataol Behramoğlu ise “ Ortaçağlarda olabilecek bir yasak. Bu ancak Ortaçağ’da olabilir. Bir yazara, bir düşünüre diyorlar ki sen bulunduğun şehirden çıkma. Bu olacak şey değil. Akıl dışı bir hareketttir. Hiçbir manası da yoktur. İhsan bey çıktı, video bağlantısıyla yine buradaydı. Onlar da kendi seçimiyle başbaşa kalmış oldu.” dedi.

“HİÇBİR BASKI BİZLERİ YILDIRAMAZ””

Tekin Yayınevi’nın İzmir Kitap Fuarı’nda ki standına telekonferans yöntemiyle bağlanan Eliaçık ise, “İletişim teknolojilerinin bu kadar güçlendiği bir dönemde, gene okurla ve sizlerle yüzyüzeyim. Hiçbir baskı bizleri yıldıramaz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi