Kılıçdaroğlu sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda, “Memleketi bu hale getirdin, bunun sorumluluğunu da dış güçlere yüklüyorsun! Şimdi 81 milyon vatandaşım adına, senden şu sorulara yanıt vermeni bekliyorum.” ifadelerini kullanarak şu soruları sordu:

Tarımı bitir, çiftçiyi borç batağına sürükle, samandan mercimeğe, canlı hayvandan ete kadar tarım ürünlerini ithal et”diyenler dış güçler miydi?

Yandaşlarına Türkiye’nin en büyük ihalelerini dolar endeksli ver, ver ki dolar yükseldikçe daha fazla kazansınlar” diyenler dış güçler miydi?

Haydi ihaleyi dolarla verdin, yandaşlarına dolarla gelir garantisi de ver” diyenler dış güçler miydi?

Haydi dolarla yandaşlarına gelir garantisi verdin, peki yandaşlarının sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerinin dış borcuna devleti kefil et” diyenler dış güçler miydi?

Döviz geliri olmayan şirketlerin döviz cinsinden borçlanmalarına izin ver” diyenler dış güçler miydi?

Geçmişte üreten ve saygınlığı olan Mustafa Kemal’in Türkiyesi’ni “Londra’daki bir avuç tefeciye teslim et diyenler”dış güçler miydi?

Merkez Bankası’na “Müdahale et, bağımsız kurumların bağımsızlıklarını sonlandır, her şeyi sen belirle” diyenler dış güçler miydi?

Geldiğimiz noktada artık Londra’daki tefeciler, faizi yetersiz buldukları ve sana güvenmedikleri için borç vermiyorlar. Şimdi borç almak için Katar’ın kapısını çalmaya ve yalvarmaya başladın. Yeni emirleri Katar’dan mı alacaksın?

Haklı olarak “Borç alan emir alır” diyordun. Memleketi bu hale getirmek için bugüne kadar emir aldığın dış güçleri açıklayacak mısın?

DİKEN