İZ GAZETE - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programının konuğu oldu. Programda yerel seçimleri değerlendiren Kılıçdaroğlu İzmir gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

"TUNÇ BEYE GELEN ELEŞTİRİLER HAKSIZ"

Küçükkaya'nın neden Tunç Soyer sorusuna Kılıçdaroğlu "Başarılı, çalışkan, Atatürkçü, halkı seven, toplumun her kesimiyle ilişki kurabilen kişi. İzmir'i gayet iyi yönetibilecek bir kişi. Kendisine bu bölgeyi en önemli kültür merkezi haline dönüştüreceksin, tarım, sanayi merkezine dönüştüreceksin dedim. Herkes İzmir'i görmeye gelecek. Tunç Soyer Seferihisar'da başarılı bir belediyecilik yaptı. Küçücük bir beldeyi aşağı yukarı bütün Avrupa'ya tanıttı. İzmir'i yönetecek de bir kapasitede. Aziz bey 15 yıl boyunca belediyeyi yönetti. O da başarılı bir yöneticilik yaptı, yoruldum dedi. Tunç beye gelen eleştiriler haksız. Bu tür eleştirilere muhatap olmasının özünde yatan neden şu, bu kişi çok değerli İzmir'i alacak. O yüzden böyle bir tartışma başlattılar. İki bölümü var tartışmanın. Bir tanesi babası ile ilgili sayın Cumhurbaşkanı " 12 Eylül'ün işkencecisi" diyor. Diğer taraftan Gülen'i ilk yargılayan isim. Babası nedeniyle niye bir evlat yargılanır. Sevgili peygamberimizin veda hutbesinde "Baba oğlunun suçu üzerine, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz." Eğer bir insan gerçekten Müslüman ise babadan ötürü oğlunu suçlamaz. Kaldı ki babası suçlu değil ki, babası kamu görevlisi. Yaşar Okuyan geldi o davalarda ölüm cezası ile yargılanan bir isim. Gayet açık ve net olarak ben oyumu vereceğim demiş. Aramış Soyer'i "O konulara hiç girme ben anlatacağım" demiş. Kalkıp oğlunu suçlayalım demek Ortaçağ zihniyetidir. Siz kalkıp neyi suçluyorsunuz. Belediye başkanlığına ilişkin hiçbir söz söyleyemiyorlar. Benim için de yaptılar, devletin bütün arşivilerini taradılar. E bu adam savcı, oturmuş iddianameyi hazırlamış. Başarılı bir hukukçu. Kalkıp da Soyer'i buradan yargılamak, gölgemek mantık alır şey değil." şeklinde cevap verdi.

İZMİR ADAYLARI NASIL SEÇİLDİ?

Küçükkaya'nın yerel seçimlerde aday gösterilen isimlerin büyük çoğunluğunun yeni aday olduğunu hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu "Değişim önemli. Değişikliği yaparken il başkanıyla, büyükşehir adayıyla, milletvekillerimizle, hazırlanan raporla karar alıyoruz. Değiştirmek gerekiyorsa değiştiyoruz. Örgüt istiyorsa onu yapıyoruz. Bundan 3-4 ay öncesinde illeri vekil arkadaşlarımız arasında paylaştırdık. Arkadaşlarımız buralarda kimler aday olabilir diye raporlar gönderdi. Artı bir memnuniyet araştırması yapıldı. Aday adayları çıktı ortaya onlarla ilgili anket çalışmaları yapıldı. Bütün bu çalışmalar getirildi, hepsi masaya yatırıldı. Bu arada geçen dönemde yaşamadığımız bir konu İYİ Parti ile de müzakereler yürüttük. Saadet Partisi ile dirsek teması yaptık." değerlendirmesini yaptı. 

"KOCAOĞLU YORULDUM DEDİ"

CHP lideri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilgili de "Sayın Aziz Kocaoğlu başarılı bir adaydır. Artık yoruldum demişti. Soyer beyin adı da ortaya çıkmıştı. Daha fazla uzatmak istemedik." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi