Yerel seçimler için geri sayımın sürdüğü bir aşamada CHP Genel Merkezi’nden sürpriz bir hamle geldi. CHP’de bütün belediye başkanları 12-13 Nisan tarihinde Konya’da toplantıya çağrıldı. Toplantıda, 4 yıldır görev yapan belediye başkanlarının karnesinin açıklanacağı öğrenildi.

CHP’de erken seçim hazırlıkları erken başladı. Mart 2019 yerel seçimleri için geri sayımın sürdüğü bir süreçte CHP Genel Merkezi, hazırlıklar için düğmeye bastı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine mensup bütün belediye başkanlarını 12-13 Nisan tarihlerinde Konya’da toplantıya davet etti. Toplantının ilk gününde Konya’da girilmedik sokak ve mahalle bırakılmayacak.

STRATEJİ BELGESİ GÖRÜŞÜLECEK

Kritik toplantıda yerel seçimlere ilişkin CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan strateji belgesi masaya yatırılacak. Ayrıca seçimlere bir yıl kala belediye başkanlarının yapması gereken çalışmalar hakkında Genel Merkez’in hazırladığı yol haritası konusunda belediye başkanları bilgilendirilecek.

KARNELERİ DE AÇIKLANACAK!

Toplantıda CHP Genel Merkezi’nin aylardır mevcut belediye başkanlarının performansları konusunda yürüttüğü kamuoyu araştırmalarının sonuçları hakkında da bilgilendirme yapılacak. Bu çerçevede mevcut belediye başkanlarının performansları ve seçimlerde verdikleri vaatlerin ne kadarını yerine getirdikleri, CHP’li belediyelerin bütçe durumu ve belediye başkanının kamuoyundaki algıları hakkında yapılan araştırma sonuçları paylaşılacak.

İSİM VERİLMEDEN UYARILACAK

Bir anlamda isimlendirme yapılmadan belediye başkanlarının karneleri açıklanacak. Son bir yılda görülen aksaklıklar hakkında uyarılarda bulunulacak. Bir yıl içinde vatandaşların tespit ettiği aksaklıkların giderilmesi istenecek. Bir anlamda başırısız olan ve karnesinde kırıklık olan mevcut belediye başkanlarına bir yıl içinde görülen aksaklıkları gidermeleri konusunda son şans tanınacak.

SON ŞANS

Toplantıda yapılan son tüzük değişikliği çerçevesinde belediye başkanlarının 2019 yılında hangi yöntemle belirleneceği konusunda da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgilendirme yapması bekleniyor. CHP Lideri’nin kritik toplantıda, 2019 seçimleri öncesi mevcut belediye başkanlarına yeniden adaylık konusunda Genel Merkez’in belirleyeceği adaylık kriterlerine uymaları konusunda son uyarıda bulunacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi