HaberTürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan, Kılıçdaroğlu, son seçimlerde CHP’nin kendi içinde bir özeleştiri yapmadığı sorusuna, “Özeleştiri aslında yaptık, kendim bizzat yaptım. O gece iyi bir sınav veremedik.O gece belki kamuoyuna bilgi verilebilirdi, aydınlatılabilirdi. Bir kusur var ise eksiklik var ise o bize ait” diye yanıt verdi.

"İYİ PARTİ’YLE ORTAK MİTİNG OLABİLİR"

İhtiyaç duyulması halinde yerel seçimde ittifak kurulan İYİ Parti’yle ortak miting yapılabileceğini belirten CHP lideri, “Sayın Meral Akşener ile ortak mitingi görüşürüz, öyle bir ihtiyaç ortaya çıkarsa, elbette. İki partinin belediye başkan adaylarını karşılıklı destekleyeceğiz. Böyle bir sözümüz var. Adaylardan bu ihtiyacın gelmesi lazım ağırlıklı olarak miting için” dedi.

"HDP’YE OY VERENLER İTHAL DEĞİL Kİ"

Kılıçdaroğlu, CHP’nin HDP tabanından oy istemesine yönelik gelen eleştiriler hakkında da şunları söyledi: “Tek başına HDP’ye değil, AK Parti’ye oy veren seçmenden de oy istiyorum. HDP ile herhangi bir işbirliğimiz yok. Bize bu yönde eleştiri var. Her türlü eleştiri, tehdit geliyor.HDP’ye oy veren vatandaşlar da bizim vatandaşlarımız, bunlar dışarıdan ithal edilmiş değil ki. AKP’ye oy verirse milliyetçi vatansever, CHP’ye verirse terörist mi?”

Editör: Haber Merkezi