Cengiz Aldemir/ANKARA - Katıldığı bir radyo programında ülke gündemini değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, iktidarın son dönemde yaptıkları bilimsel açıklamalarla halkı doğru bilgilendiren meslek odalarını hedef alarak susturmak istediğini söyledi. Hukukun üstünlüğünü savunan Barolardan sonra, halk sağlığı açısından yapılan yanlışları ortaya koyan ve sağlık çalışanlarının haklarını savunan Türk Tabipleri Birliğini hedef aldığını hatırlatarak, CHP olarak her zaman meslek odalarının yanında olacaklarını söyledi.

İSTEDİKLERİ OLMAYINCA ERTELEME

Barolar siyaset yapmasın diyen iktidarın getirdiği çoklu baro sistemiyle siyasete alet edildiğini ve ayrıştırılmaya çalışıldığını kaydeden Avukat Kılıç, “Bu çoklu baroyla bırakın siyasete bulaştırmamayı, tam anlamıyla kutuplaştırıp daha da siyasetin içine sokmuşlardır. İstedikleri yapının oluşmadığını gören iktidar bu sefer de baro seçimlerini erteleme yoluna gitmiştir. Çoklu baro konusunda İzmir’de başarılı olacaklarını sanmıyorum. İstedikleri bir şey olmayınca hemen iptal etme yoluna giden bir anlayış var. Kendileri miting, düğün, kongreler yapıyor onlara pandemi yasağı yok, barolara gelince pandemi gerekçe gösteriliyor” eleştirisinde bulundu.

'İKTİDAR ÜLKE EKONOMİSİNİ GELECEK KUŞAKLAR İÇİN DEĞİL YANDAŞLAR İÇİN KULLANIYOR'

Pandemi öncesinde de krizin yaşandığını hatırlatan Kılıç, tek adam yönetiminin ekonomi bilmeyen liyakatsız insanların belirli yerlere atamasının yanı sıra ülke ekonomisini gelecek kuşaklar için değil sadece yandaşları için kullandığını vurguladı. İktidarın muhalefetin çözüm arayışını, mutlu oluyormuş gibi gösteren bir algı yarattığı tespitini paylaşan Kılıç, “ Bakın ülke insanı gittikçe fakirleşiyor. Esnaflar kendini yakıyor, ağlayan çiftçileri görmek, sokakta perişan vaziyette çöplerden yiyecek toplayan insanları fazlaca görür olduk. Bu ülke ekonomiden dolayı böyle manzaralarla karşı karşıya hiç gelmemişti. CHP olarak bir çok çözüm önerisinde bulunduk maalesef hiç dikkate alınmadı. Ayrıca, hukukun, demokrasinin, özgürlüklerin olmadığı ülkeye kim gelip de yatırım yapacak? Ekonomi konusunda tamamen ülke bir çıkmaza sokulmuştur. Bu krizin benzerini ne yaşadık ne gördük” sözleriyle tepki gösterdi.

YÜKÜ OLMAYAN ESNAF PERİŞAN

CHP’li milletvekillerinin saha çalışması yaptığı 81 ilde esnafın sorunlarını yerinde tespit ettiğini ve 17 maddelik çözüm önerisinin bu şekilde oluşturduklarını söyleyen CHP’li Kılıç, vergisini, SGK’sını ödeyen ve istihdam yaratan devlete yükü olmayan tek kesimin esnaflar olduğunu hatırlattı. Yaşadığı Buca’da bu konuda yaptığı çalışmayı paylaşan Kılıç, “Okulların kapalı olmasıyla ekstra bir yük bindi. Buca ilçesinde yurtlar, kafeler, spor salonları, kırtasiyeciler kapalı…..öğrenciler döndüğünde herkesin bir birine ihtiyacı olacak. Bu böyle gitmez. Öncelikle sicil affı çıkarılmalı. Stopaj kaldırılmalı. Bu kadar yükle yeni bir yola girmesi mümkün değil esnaflarımızın. Esnaf perişan” tespitinde bulundu.

İKTİDAR KÖTÜ NİYETLİ

Milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kılıç, CHP’nin dokunulmazlıkları kaldırılmasını isterken adil yargılanma yolunun açılması doğrultusunda onay verdiğini ancak iktidarın bunu kötü niyetle kullandığını vurguladı. Enis Berberoğlu’nun tekrar meclise dönmesi gerektiğinin altını çizen Kılıç, iktidarın hem mevzuat hem de siyasi yanlışlar yaptığını belirterek, “ Mevzuatta işlerine gelmeyince, ona uygun bir çalışma yapıyorlar. Terör suçlarından yargılansa bir belediye başkanı kayyum atanır, meclisten seçilmez maddesini iktidar koydu yasaya. Hukuku da kötü niyetlerine alet eden bir yönetim tarzı var bunların.”

Editör: Haber Merkezi