CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, kamuoyunda tartışma konusu olan camilerde 'Çav Bella' çalınması ve ardından Banu Özdemir'in tutuklanmasına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Kılıç, açıklamasında kutuplaşmaya dikakt çekerek provokasyon uyarında bulundu. Açıklamasında "Toplumun manevi değerlerine tüm inançlara ve ibadethanelerine saygılıyız.Dini değerlere ve ibadet yerlerine yapılacak her türlü saldırının,provokasyonun da sonuna kadar karşısındayız." ifadelerine yer veren Kılıç, camilerden şarkı çalanların bulunmasının ve cezalandırılmasının yetkili mercilerin sorumluluğunda olduğunu belirtti. 

"BİRLİK VE BERABERLİĞE İHANET"

Kılıç açıklamasını "Görevlerini yapmak yerine hukuksuzca maksatlı tutuklama yaparak çirkin olayı partimizle ve ilişkilendirmek çabasını anlayamıyoruz. Bu çaba zor günlerimizde ülkemizin birlik ve beraberliğine ihanet etmekten başka birşey değildir.Camilere yapılan bu alçakça saldırıyı kınadığımız gibi cemevlerinin kapıların kırılmasından keyif alan alçaklarla da aynı duruma hiçbir zaman düşmeyeceğimizi özellikle belirtirim." ifadeleri ile sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi