Cengiz Aldemir/ANKARA

Meclis genel kurulunda konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, HDP İzmir İl Kongresinin büyük bir coşkuyla gerçekleştiğini belirterek, kongreye destek verenlere teşekkür etti.

TOPLUMUN YARARINA KARARLAR ALALIM

Günlerdir milletvekili ve partililerle beraber pazar ve sokaklarda vatandaşlarla buluştuklarını söyleyen HDP'li Kemalbay, "Vatandaşlar ellerimize faturalar tutuşturarak, "Gidin, anlatın; bu faturaları ödeyemiyoruz, geçinemiyoruz." Ama burada bu faturaların yalan olduğu söyleniyor. Halkımız bu faturaları yakıyor. Gidin yanlarına, orada okuyun bu faturaları. Halkımız bu faturaları ödeyemiyor, ödemiyor. Meclisi göreve çağırıyoruz. Görülmemiş bir ekonomik buhran yaşıyoruz. Kendinize gelin beyler! toplum yararına, halk için kararlar alalım" dedi.

ELEKTRİK, DOĞALGAZ, SU KAMULAŞTIRILSIN

Elektrik, doğal gaz, su ve internet faturalarının temel insan hakkı olduğunu, kesilmemesi ve kamulaştırılması gerektiğini vurgulayan Kemalbay, "Elektrik, doğal gaz bu kışta kıyamette kesilmesin. "Her haneye 250 kilovatsaat bedelsiz elektrik sağlayalım." diyoruz, kulaklarınızı kapatıyorsunuz. Hükûmetin KDV indirimleri iyi, hoş ama bu, yangını söndürmeye yetmez. Görüyoruz ki Hükûmet sadece oyalanma peşindedir. Sarayın ampulleri yansın diye halkımız bu fahiş faturaları ödemek zorunda olmamalıdır. Kanun teklifleri verdik, bir kez daha çağrı yapıyoruz: Elektrik, doğal gaz, su, internet, hepsi kâr amacı gütmeyen kamu malı hâline getirilmeli ve katılımcı kamulaştırmaya tabi tutulmalıdır. 3-5 şirket kâr etsin diye halkımız neden karanlıkta kalsın? "Biz niye varız?" diye sormak istiyorum" sözleriyle tepki gösterdi.

BÜTÜN EMEKÇİLERİN HAKLARI VERİLSİN

Zamlara karşı ücretlerini korumak için direnen işçileri selamlayan Kemalbay, işten atılan Esenyurt Migros depo işçilerinin işlerine iade edilmesinj ve Yurtiçi Kargodan, Aliağa gemi söküm işçilerine kadar bütün emekçilerin haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.

KADINLAR YOKSULLUĞA İSYAN EDİYOR

Kadınların yaşadıkları yoksulluk ve eşitsizlikler karşı isyan ettiklerini söyleyen HDP'li Kemalbay, "Kadınlar diyor ki: "Yirmi yıllık AKP iktidarında daha fazla yoksuluz, daha fazla eşitsiziz, birileri hayatımız pahasına zenginleşirken yoksullaştırılıyoruz. İliğimize kadar sömürülüyoruz. Yüksek kademeden elektrik ödememek için çamaşırı, bulaşığı daha çok elde yıkamak, ışık açmamak, indirim kovalamak zorunda kalıyoruz. Bakılacak herkesin sorumluluğu da bizim üzerimizde." Pandeminin arkasına kimse saklanmasın, pandemide yine patronlar kazandı fakat halkımız, işçiler, emekçiler, kadınlar kaybetti; pandemide kadınlar işsiz kaldı, öte taraftan asgari ücret karşısında yine kadınlar zor durumda. Kadınlara asgari ücret bile çok görülüyor, asgari ücretin bir kısmı kadınlardan geri alınıyor."

Editör: Haber Merkezi