İZ GAZETE - HDP İzmir Mileltvekili Serpil Kemalbay, 5682 sayılı Pasaport Kanunu'nda değişiklik yapılması için TBMM'ye kanun teklifi verdi. 

Kemalbay, verdiği kanun teklifiyle ilgili olarak "Pasaportları OHAL kapsamında iptal edilenlerin  yargılandıkları dava sonucu beraat eden ve haklarında kovuşturmaya yer olmadığına dair bir karar verilenlerin pasaportları üzerindeki tahdid kaldırılmadır." açıklamasını yaptı. 

Kemalbay, beraat etmesine rağmen pasaportu işleme alınmayan ve yurt dışında tedavi olması gereken Psikiyatri Profesörü Haluk Savaş'a destek vermiş, "Pasaport tahdidi istisna olarak değil hak olarak kaldırılmalıdır. Savaş hocaya hızla pasaport verilmelidir." çağrısında bulunmuştu. Adana Valiliği ise konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Yapılan değerlendirme sonucunda adı geçen şahıslara (Prof. Dr. Haluk Asuman Savaş ile eşi Doç. Dr. Esen Savaş) 5682 Sayılı Pasaport Kanunun 22. maddesi gereğince zaruri haller kapsamında pasaport düzenlenecektir." ifadelerini kullanarak KHK ile işinden ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Savaş için pasaport düzenleneceğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi