İZ GAZETE- Menderes Belediyesi'ndeki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine Mülkiye Teftiş Kurulu'nca inceleme yapıldı, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da soruşturma yürütüldü.İnceleme ve soruşturma kapsamında Menderes Belediye Başkanı CHP'li  Mustafa Kayalar ile aynı partili Belediye Meclis Üyesi Ertanç Güleç, rüşvet aldığı ve haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Kayalar ve Güleç, dün çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mülkiye Teftiş Kurulu, yürütülen soruşturma kapsamında Kayalar ile Güleç'in, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırılmasını talep etti. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, Kayalar ile Güleç'i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

'SANDIĞA GÖMECEĞİZ'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yargının görevinin başına dönmesini uygun gördüğü Menderes belediye başkanımız, mafya üyeleri ve suç baronlarıyla boy boy fotoğrafları olan, sözümona İçişleri bakanı Süleyman Soylu tarafından açığa alındı. Kendisini yargı yerine koyanlar, memleketi babasının çiftliği, makamlarını üzerlerine tapulu sananlara, demokrasi tokadını atacağımız gün yakın. Adaletsizliğiniz ve vicdansızlığınızı da sandığa gömeceğiz" açıklamasında bulundu. 

'ATANMIŞ SÜLEYMAN SOYLU...'

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise şu paylaşımı yaptı:

 "Dün mahkemede serbest kalan Menderes Belediye Başkanımız, bugün Suçişleri Bakanı’nın talimatıyla görevden alındı. Atanmış Süleyman Soylu, sen kanun musun ? Dün tutuklatamadın, şimdi kendi yetkilerinle mi yargıyı çiğniyorsun! Sen kimsin de halkın iradesine darbe yapıyorsun? Atanmış Süleyman Soylu; Mahkemenin “görevden al” dediği 2 AKP’li belediye başkanına 6 aydır işlem yapmayıp suç işliyorsun! İşte sen bu kadar aciz, bu kadar korkaksın. Unutursak kalbimiz kurusun: Günü geldiğinde bu millete hesap verecek, o terazide sen de tartılacaksın!" 

ÇIRAY: KINIYORUM

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Seçilmiş Menderes Belediye Başkanı Kayalar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasını şiddetle kınıyorum. Demokrasi kılıcı Demokles'in kılıcına dönüştü" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi