Anma programında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Örgütleri Başkanı Kemal Ozan Uyan konuşmasına, “ Öncelikle bugün burada emek veren, yüreğini ortaya koyan; bu alanda sizlerle bizleri buluşturan Karşıyaka Gençlik Örgütüne teşekkür ederim” diyerek başladı.
Uyan günün anlam ve önemine değinerek, “Yan yana olmanın, birleşerek büyümenin ve çoğalmanın en büyük dayanağı Denizlerdir... 68 Hareketi bize her zaman ışık olmuş, ışık olduğu gibi de gelişmiş toplumların baskılara karşı dimdik ayakta durmaları gerektiğini bizlere göstermişlerdir. Cumhuriyet gençliği olarak bizler Deniz Gezmiş’i Yusuf Aslan’ı ve Hüseyin İnan’ı sadece anmakla yetinmeyip onların ideallerini, tam bağımsız Türkiye’yi hayata geçirmek için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş de programda söz aldı. Gezmiş, “Deniz’e ve arkadaşlarına yönelik ilgi her geçen gün artıyor. Bizler bununla gurur duyuyoruz. Deniz ve arkadaşları yani 68 kuşağı bu ülkede çok güzel anılar bıraktı. Ülke sevgisini, insan sevgisini yeni nesillere miras bıraktılar” dedi.

Gezmiş konuşmasını, “Ben Deniz ismi verilen binlerce gencin ağabeyi oldum. Türkiye’nin dört bir yanında Denizlerin izinden giden yüz binlerce gençle arkadaş oldum. Deniz’i, Yusuf’u ve Hüseyin’i asan paşaların mezarlarına gidip bakın, Demirel’in, Türkeş’in mezarlarına grip bakın kaç kişi ziyaret ediyor? Denizlerin mezarları ise yılın 365 günü çiçek bahçesi gibi ve ziyaretçi eksik olmuyor. Onların elinde kan yoktu” dedi.

"BİZ DENİZLERİ ANLAMAK VE ANLATMAK İSTEDİK"

Son olarak söz alan Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Uğur Ermeş, “ Bugün burada böylesi anlamlı bir etkinlikte bizi yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza; daha en başından beri canla başla hazırlanan emek veren ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Biz Denizleri anlamak ve anlatmak istedik. Bu etkinlik bizim şahsımıza da çok anlamlı değerler kattı. Bundan sonra daha kararlılıkla yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Programın ilerleyen saatlerinde sahne alan Cevdet Bağca söylediği türkülerle programa dahil oldu. 

Program  sonunda CHP İzmir il gençlik kolları başkanı Ozan Uan ve CHP Karşıyaka gençlik kolları başkanı Uğur Ermeş, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları; Bora Gezmiş, Hamdi Tonak, Cevdet Bağca ve sanatçılara plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi