İZ GAZETE – Can Radyo’da yayınlanan ‘Birol Soylu ile 10. Köy’ programının konuğu Çiğli Belediye Başkanı CHP Utku Gümrükçü oldu. Gümrükçü, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’li Gümrükçü geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a sorulan bir soru üzerine Çiğli Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında gündeme gelen sınır problemi hakkında konuştu.

‘ÇİĞLİLİLİK BİLİNCİ OLUŞTURMAMIZ LAZIM’

Konuyu gündeme getirmemek istediğinin altını çizen Gümrükçü, “Çiğli 12 Eylül tarihine kadar bir belediyeydi. 12 Eylül’ün ardından ise Karşıyaka’ya bağlandı. Bu sebeple de bir kent bilinci oluşması noktasında bir problem yaşıyoruz. Bizim Çiğlililik bilinci oluşturmamız lazım” dedi.

Karşıyaka Belediyesi ile yaşanan sınır tartışmasına ilişkin olarak ise konunun yeni bir konu olmadığını ve Çiğli’nin önceki dönem Belediye Başkanları arasında bulunan Ensari Bulut döneminde de bir mahkeme süreci olduğunu söyledi. Gümrükçü, “O dönem çizilmiş bir sınır vardı. Ancak mahkeme süreci de söz konusuydu. Bizim bu konuda hak talebimiz var. Bu dönemde de bu talebimizi dile getireceğiz” ifadelerini kullandı.

TUGAY NE DEMİŞTİ?

Öte yandan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise Karşıyaka Belediyesi’nde gerçekleştirilen 100 günlük icraatlarını anlattığı bir buluşmada konuya ilişkin esprili bir yanıt vermişti. Tugay, “Bu ilginç bir konu. Utku Bey’in gündeme getirdiğini bilmiyordum ama artık manşetlere çıkacağız, anlaşılan. Çiğli, Karşıyaka’dan ayrıldığından beri olan bir anlaşmazlık var mahalle sınırları ile ilgili. Bu sınırlar nerede başlayıp bitiyor, bu konuda fikir ayrılığı yaşanmış. Birkaç tane mahkeme süreci yaşanmış. Hepsini Çiğli Belediyesi kaybetmiş. Bizim Yalı Mahallesi’nin bir kısmı Çiğli’nin parçası olduğu iddiasıyla devam eden süreç ancak dikkat etsinler biz de onlardan İstasyonaltı’nı alırız. Bunu ispat da edebiliriz. Utku Bey, Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan olmasın. O bölgedeki halkın tercihini de sorsalar zannediyorum Utku Bey hayal kırıklığına uğrayacaktır. Ancak biz de hukuki zeminde kendimizi savunacak durumdayız. Seçim kampanyasında da, ‘Karşıyaka’dan daha çok oy alacağız’ demişti. Ben o dönem de bir şey demedim ancak rakamlar sonucu gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.