Halide Edip Adıvar Parkı'nda düzenlenen programda, partililerin üzerlerine "Hayır" yazılı yelekler ve ellerinde Hayır yazılı döviz ve Türk Bayrakları taşıdı.  Törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Musa Çam, Tacettin Bayır, Karabağlar Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri, CHP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte  açılış konuşmasını yapan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Türkiye'de bir çok kurum ve kuruluşa el konulmak istendiğini belirterek, "Yarın çok geç olmadan "Hayır" demezsek, Hayır'ı örgütlemezsek çocuklarımızın geleceğine de el konulacak. Gün birlik günü, gün dayanışma ve mücadele günüdür. Mahallemizde, iş yerlerimizde, yatay ve dikey mahallelerde, kısacası her yerde Hayır diyelim" dedi.

OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİR

Yıldız'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, referandumun bir seçim olmadığını, referandumun Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir tercih olacağını belirtti.  Selvitopu konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın zor koşullarında demokratik işleyişi çalıştırarak, halkın temsilcilerini parlamentoya çağırdığını ve hiç çekinmeden bütün kararlarını demokratik bir şekilde aldığını söyledi. Türkiye'nin var olan parlamenter sistemden hiç bir zarar görmediğini belirten Selvitopu, "Bugün o makamlarda oturanlar Cumhuriyet rejimi sayesinde oturuyorlar, Cumhuriyet rejiminin değişmesine Türk toplumu asla müsaade etmeyecektir. Bütün sivil toplum kuruluşları,  Hayır diyen diğer siyasi partilerle birlikte, omuz omuza mücadele yürütmemiz gerekiyor. 16 Nisan'da da Karabağlar'da hep beraber "Hayır" diyeceğiz" dedi.

TEK YÜREK, TEK YUMRUK

Programa katılan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven konuşmasında CHP'li milletvekillerinin mecliste, anayasanın geçmemesi için onurluca mücadele vererek direnç gösterdiklerini söyledi. Güven,  "Bugün biz de burada artık bu anayasanın geçmesine engel olmak için CHP'liler birleşmiş, kenetlenmiştir. CHP'liler Karabağlar'da tek bir yürek, tek bir yumruk olmuştur" dedi. Güven ayrıca parti işaretlerini bir kenara atarak Türk bayrağı etrafında birleşen Karabağlarlıların, eşini dostunu, komşusunu referandumda Hayır demeleri için bilinçlendirmelerini istedi.

BU BİR MİLLİ MESELEDİR

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da etkinlikte yaptığı konuşmada referandumla Türkiye Cumhuriyeti'nin tek adam rejimine dönüştürülmeye çalışılmasına Hayır diyeceklerini belirterek, yurtseverlerin birlik ve beraberlik içerisinde Hayır mücedelesi içerisinde olması gerektiğini söyledi. Referandum sürecinde parti rozetini yüreğinde taşıyacağını söyleyen Sındır, daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun herkesin, kendi düşüncesini yaşayabilmesi için referandumda hayır deme zorunluluğu olduğunu belirtti.  Sındır ayrıca, referandum sürecinin milli bir mesele olduğuna değinerek, "Biz Cumhuriyetimiz ilelebet yaşasın istiyorsak, devletimiz var olsun istiyorsak, bizden yüz sene sonra da bu devleti özgür , bağımsız, demokratik, laik ve çağdaş uygarlıkların düzeyinde bir seviyede yaşamasını istiyorsak,vatandaşlarımıza  bu bir memleket meselesidir, buna izin vermeyelim dememiz gerekiyor" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi