İZ GAZETE-  Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Yargıtay'ın kararına göre, Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı 2 dava ise düşürüldü. Kaftancıoğlu'nun cezası onanan 3 davada aldığı cezaların toplamının ise 4 yıl 11 ay olduğu belirtildi.

Kararın ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın" çağrısı yaptı.

İZMİR'İN SİYASİLERİNDEN TEPKİ

Kaftancıoğlu kararı İzmir'de de tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Siyasiler, Kaftancıoğlu kararına sert tepki gösterdi. Paylaşımlardan bazıları ise şu şekilde:

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: Saray'ın siyasi talimatıyla alınmış hukuksuz kararlarla halkın demokratik değişim iradesinin önünde duramazlar. Hep birlikte mücadele edeceğiz, bu hukuksuzluk düzenini değiştireceğiz!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Bugün adalete ve hukuka kara leke sürülmüştür. Talimatla kurulan bu kararı tanımıyoruz. Tarih önünde hesap vereceksiniz. Korkmuyoruz! Canan başkanımızın yanındayız..

Önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı: Sevgili dostum ve yoldaşım Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir. Altını çizdiği gibi; "Umudu örgütleyerek iktidardaki kötülüğü hep birlikte gönderecek, hukukun üstünlüğünü tesis ettiğimizde hep birlikte nefes alacağız…"

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Hukuk sistemini kötülüğünüze alet ettiniz ama başaramayacaksınız. Halk yaptığınız zulümleri görüyor. Bizler de onlar için yılmayacağız. Yanındayız

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Bu karar hukuksuzdur. Siyaseten yenemediğini masa başında cezalandırma operasyonudur. Tüm kadrolarımızla İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayız

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun dediği gibi: Yılmak, yorulmak yok! Direne direne kazanacağız! Canan Kaftancıoğlu Onurumuzdur!

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın: Ne Canan Kaftancıoğlu ne de bu ülkede hukuk ve adaletin hakim olmasına inanan bizler, yılmadık, yılmayacağız. Hukuk kisvesine bürünmüş siyasi kararlarınız da yıldıramayacak. Siz utanmasanız da biz hukuk adına utanacağız. Bu düzeni değiştirmeye dair azim ve kararımız hiç azalmayacak.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Sizin hukuksuzluklarınızdan yılmıyoruz! Korkmuyoruz! İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayız! Daha çok mücadele ediyoruz edeceğiz! Çalışacağız çalışacağız çalışacağız!

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel: Dün gözlerinin içine baktığımda ve aynı cümleleri kurduğumuzu tekrar anladığımda dedim ki içimden; biz kazanacağız! Hiç şüphe yok biz kazanacağız. Örgütlenen umut kazanacak, yarınlar kazanacak!

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay: Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza hukuki değil, siyasidir. Bir kez daha demokratik siyasete darbe vuruluyor. Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayım.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Ne olursa olsun Adalete olan inancımızı kaybetmeyeceğiz. Ne olursa olsun hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar mücadele edeceğiz. Canan Kaftancıoğlu asla yalnız olmadı. Olmayacak. Hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edildiği güne kadar çalışacağız, çalışacağız daha da çalışacağız.

Editör: Haber Merkezi