YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun İzmir’in Çeşme ilçesi Ildır Mahalesi’nde bulunan Günkent Sitesi’nden, geçtiğimiz Nisan ayında iddiaya göre yaklaşık 900 bin liraya satın aldığı ev, site yönetiminin kararlarına aykırı eklentiler yapıldığı ve site planlarına uygun inşa edilmediği gerekçesiyle Çeşme Belediyesi tarafından mühürlendi. Site sakinleri, balkonun içeri alınarak 90 cm eklentinin yapıldığını, binanın arka tarafına bir odanın daha yaptırıldığını öne sürdü. Yapılan incelemelerin ardından Erdoğdu'ya ait ev, Çeşme Belediyesi tarafından mühürlendi ve inşaatı durduruldu.

‘KAÇAK SARAY YAPTIRMADIM’

İddialarla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ise "Ben ne bir kaçak saray ne bir malikane yaptırdım, diğer komşularım ne yapmışsa benzer tadilatların yaptırılmasını rica ettim" dedi. CHP'li Erdoğdu, kaçak tadilat iddiasına ilişkin Twitter hesabından, "Çeşme Ildır'da aldığım kooperatif evinde yaptırdığım cam balkon ve depo/kulübe için kaçak inşaat diye kıyamet koparıyorlar. Ben ne bir kaçak saray ne bir malikâne yaptırdım, diğer komşularım ne yapmışsa benzer tadilatların yaptırılmasını rica ettim. Dün akşam Çeşme Belediye Başkanımız Ekrem Oran'la görüşüp benim evim dahil bu sitedeki imara aykırı tüm yapılaşmalarla ilgili hukuken ne yapılması gerekiyorsa yapmalarını istedim. Ne yapıldığını görmek ve konunun takipçisi olmak üzere bugün İzmir'e gidiyorum" dedi.

‘TOZ KONDURMAYIZ’

Öte yandan, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar İz Gazete’ye özel açıklamada bulundu. “Milletvekilimiz oraya ek ilave yapmadı ve orayı o şekilde satın aldı” diyerek söz konusu olaydan nemalanmak isteyenlerin olduğunu dile getirdi. CHP’li Aykut Erdoğdu’nun, yolsuzlukların, hırsızlıkların, usulsüzlerin üstüne giden bir Genel Başkan Yardımcısı olduğunu vurgulayan Kavasoğullar, “Aykut Bey, bu konulara asla ve asla taviz vermez. Gereği neyse onu yapar. Bu konuda bizim vicdanımız rahat. Çeşme Belediyemiz de, CHP Çeşme İlçe Başkanlığımız da rahattır, herkes de rahat olsun. Biz milletvekilimize toz kondurmayız” açıklamalarında bulundu. Erdoğdu’nun yasalara ve kanunlara uygun hareket eden biri olduğunu söyleyen Kavasoğullar, “Ne gerekiyorsa o yapılacaktır. Orayı o şekilde devralmıştır. Olayı da öğrenince gereken talimatı vermiştir” dedi.

‘YARGI ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIM’

CHP’li Aykut Erdoğdu, konuyla ilgili haber yapan yandaş gazetelerin ve yazarların iddialarına ise, “İftira dahi olsa millete hesap vermek zorunda olan dürüst bir milletvekili olarak bunlara cevap vermek zorundayım… Bu paçavra ve müfterisiyle yargı önünde ayrıca hesaplaşacağız. Yakın zamanda bunların ipliğini pazara çıkaracağım...” diyerek şu açıklamayı paylaşmıştı:

Editör: Haber Merkezi